BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Έλλειψη χρημάτων, στάση εμπορίου

Προχωρά η διαδικασία πληρωµής της ενίσχυσης για την αγορά ζωοτροφών, ύψους 89 εκατ. ευρώ. Μέσα στις επόµενες ηµέρες αναµένεται να ανακοινωθεί ο πίνακας µε τους επιλέξιµους δικαιούχους, προκειµένου να δοθεί ένα περιθώριο 5-6 ηµερών για να κατατεθούν ενστάσεις από τους όποιους κοµµένους, ώστε µέχρι το τέλος του µήνα να γίνει και η πληρωµή. Για να δούµε πως θα πάει κι αυτό!

iatsa__1__2_2_2_2_2__1_

236
0

Απλήρωτοι, σου λέει, είναι ακόµα οι δικαιούχοι δενδροκαλλιεργητές από τη δράση «Κοµφούζιο», όπως ενηµερώνουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» και Βελβεντού. Το πρόβληµα είναι ότι δεν υπάρχει ακοµα κάποια επίσηµη ανακοίνωση, ενώ αναρωτιούνται πως θα πειστούν όλοι αυτοί οι παραγωγοί για τη νέα σεζόν να εφαρµόσουν ξανά τη δράση;

Από την άλλη, σου λέει, το 2022 ήταν έτος µε ρεκόρ πληρωµών για το ΠΑΑ 2014 - 2022 σε σχέση µε κάθε άλλη χρονιά, καθώς κατεβλήθησαν πάνω από 1,2 δισ. ευρώ. Εντάξει, εκτός από το Κοµφούζιο! Μάλιστα, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης τον περασµένο ∆εκέµβρη στη Ρόδο είχε ήδη φανεί ότι το 2022 θα είναι χρονιά ρεκόρ 16ετίας.

∆εν φαίνεται να βγαίνουν χρήµατα για τους παραγωγούς µανταρινιών της Άρτας για απώλεια εισοδήµατος. Στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Άρτας του Κινήµατος Αλλαγής Χρήστου Γκόκα, ο υπουργός Γεωργαντάς εξήγησε ότι οι ζηµιές αυτές δεν καλύπτονται από τον κανονισµό του ΕΛΓΑ γιατί οφείλονται σε ασθένειες λόγω αυξηµένων τιµών υγρασίας και υψηλών για την εποχή θερµοκρασιών. Για τον παγετό του Ιανουαρίου 2022, βέβαια, καταβλήθηκαν 4,5 εκατ. ευρώ σε εσπεριδοκαλλιεργητές, αλλά ως εκεί! 

Τα χρήµατα δεν είναι απεριόριστα και πρέπει να µην υπάρξει κάποιος εκτροχιασµός, τον οποίο αργότερα να κληθούµε να πληρώσουµε ακριβότερα, τόνισε ο υπουργός. «Κατανοούµε», σου λέει, «τις ανάγκες όλων των περιοχών των αγροτών µας, που θέλουµε να τους στηρίξουµε αλλά οφείλουµε να κάνουµε µια ιεράρχηση που ξεκινάει από τις ζηµιογόνες καλλιέργειες». Εν αναµονή, λοιπόν, της τεκµηρίωσης.

Άκουσον, άκουσον! Τα αγριογούρουνα στο ∆οµένικο έχουν «φάει» τις κολώνες της ∆ΕΗ µέσα και έξω από το χωριό, µε αποτέλεσµα να υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσουν και να απειλήσουν την ασφάλεια των κατοίκων, λένε οι ίδιοι. Κάποιοι, µάλιστα, έβγαλαν και φωτογραφίες µε δέκα κολώνες που έχουν «πριονιστεί» από τα δόντια των αγριόχοιρων….

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία