BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Τα πολλά πολλά τελείωσαν

Τα πολλά πολλά µε τις πληρωµές τελείωσαν! Κλείνουν και κάποιες τρύπες το επόµενο διάστηµα, κατά το σύνηθες, γιατί είναι και αυτές οι κοινοτικές υποχρεώσεις, που φέρνουν και πρόστιµα. Κάτι υπόλοιπα µένουν, κάτι de minimis και είναι και αυτά τα «ρηµάδια» τα Βιολογικά που περιµένουν κάποιοι ακόµα, και πάµε για καλό καλοκαίρι!

πιατσα_ζαρια_2

438
0

∆εν ξέρουµε και τι αλλαγές θα φέρουν επί του πρακτέου οι εκλογές! Πάντως τρεις µέρες πριν
τις κάλπες άνοιξε τελικά το ΟΣ∆Ε, όχι για να χαιρόµαστε κιόλας. Βγαίνει σε λίγο ο Μάιος
και το σύστηµα παραπαίει. Μην χαίρονται, βέβαια και οι νοσταλγοί της τεχνικής υποστήριξης του παρελθόντος που έκαναν τις δηλώσεις ενιαίας ενίσχυσης ψυχοβγάλτη των αγροτών και τις πληρωµές πάντα λάθος και πάντα µε καθυστέρηση. 

Για παράνοια της δηµόσιας διοίκησης µιλούν τα µέλη της Ένωσης Εκτροφέων Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών σχετικά µε το πρόγραµµα των αυτόχθονων φυλών. ∆ώσανε, σου λέει, παράταση για τη µεταβίβαση ή τροποποίηση, αλλά όχι στις µεταβιβάσεις ζώων. Αυτό σηµαίνει ότι «κανείς δεν θα προχωρούσε σε µεταβίβαση ζωικού κεφαλαίου αν δεν ήξερε ότι θα έδιναν παράταση και για το σχετικό πρόγραµµα. Αυτό το έµαθαν µια ηµέρα µετά την καταληκτική ηµεροµηνία για τις µεταβιβάσεις ζώων. Άρα ήταν πολύ αργά».

Οι αρµόδιοι της πλατείας Βάθη ανακοίνωσαν πριν λίγες µέρες την υπογραφή των συµβάσεων για 5 ∆ιαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης, υπό το φόβο νέων προστίµων και υπό την πίεση της νέας ΚΑΠ. Η σύνταξή τους έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί µέχρι το τέλος του 2019. Ο τότε υπουργός Βορίδης έλεγε πως «δεν θέλει να καθυστερήσουν άλλο τα Σχέδια, γιατί από τη στιγµή που θα υπογραφούν, θα χρειαστούν τουλάχιστον 1,5 µε 2 χρόνια για να τα έχουµε». Και που τώρα υπεγράφησαν, πάλι τόσος χρόνος θα χρειαστεί! Πιάσ’ τ’ αυγό και κούρευτο!

Η Καστοριά, λένε, εδώ και δύο µήνες έχει πνιγεί στις βροχές! Τα αιγοπρόβατα παρουσιάζουν σηµαντική µείωση στην παραγωγή γάλακτος λόγω των µεταβολών στις θερµοκρασίες και η βοσκή είναι αδύνατη. Η συγκοµιδή των ψυχανθών έχει πάει ήδη έναν µήνα πίσω. Πολλά φασόλια που σπάρθηκαν θα χρειαστούν επανασπορά, ενώ η καλλιέργεια καλαµποκιού έχει οψιµήσει σχεδόν έναν µήνα. Η καλλιέργεια µήλου εµφανίζει πολύ χαµηλή καρποφορία, τα σιτηρά αρκετές αρρώστιες λόγω υγρασίας και τα ελαιούχα και τα αρωµατικά φυτά έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Χάρηκαν οι πέντε αµπελουργικοί συνεταιρισµοί της Αττικής και η ΚΕΟΣΟΕ για την έγκριση των
de minimis στα οινοποιήσιµα σταφύλια Αττικής,
τα επιτραπέζια Κορινθίας και τον Ροδίτη ∆υτικής Αχαΐας και Ηλείας. Αλλά θα συνεχίσουν, λένε, τις προσπάθειες ενίσχυσής τους, δεδοµένου ότι η Κοµισιόν ενέκρινε νέο πακέτο 31 εκατ. ευρώ. Της πληρωµής βέβαια θα προηγηθούν διασταυρωτικοί βάσει ΟΣ∆Ε. Το νου σας!

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία