BACK TO
TOP
Τρίμματα

Η πεμπτουσία του τύπου

Η εξουσία που κατέχουν οι πολιτικοί άνδρες είναι αρκετή για να κάνει πολλούς εξ αυτών να πετούν στα σύννεφα. ∆εν χρειάζεται εποµένως και η κολακεία του Τύπου. Το λέω αυτό γιατί βλέπω πολλούς εκ των συναδέλφων µου να υµνολογούν ακόµα και για τα αυτονόητα. Θυµίζω απλά ότι η πεµπτουσία του Τύπου είναι η κριτική και ο έλεγχος της εξουσίας.

panagos01

Γιάννης Πανάγος

79
0

  Οι εκκρεµότητες

Μ’ αυτή την έννοια δεν έχει νόηµα να λέµε µπράβο που οι εκτιµητές του ΕΛΓΑ εν προκειµένω, έσπευσαν, αν έσπευσαν, προς εκτίµηση των ζηµιών από την πρόσφατη µεγάλη χιονόπτωση και κακοκαιρία. Νόηµα θα είχε να δούµε το σύστηµα ενεργητικής προστασίας του Οργανισµού να αναβαθµίζεται, την πρώτη εικόνα εκτίµησης των ζηµιών να βγαίνει αυτόµατα µέσα από τα ηλεκτρονικά συστήµατα και την εξατοµίκευση να έρχεται µετά από δειγµατοληπτικό έλεγχο χωρίς πολλές διατυπώσεις. Τότε να πούµε µπράβο!     

 

 

  ∆ιπλοκούδουνα

Ο Γάλλος φιλόσοφος Ζαν – Πωλ Σαρτρ (1905-1980) έλεγε «µόνο στις αποφάσεις µας είµαστε σηµαντικοί». Πασχίζω λοιπόν να καταλάβω πόσο σηµαντικός µπορεί να είναι ένας πρόεδρος ενός µεγάλου, ανεξάρτητου δηµόσιου οργανισµού, όταν µέσα σε δύο 24ωρα υπογράφει και αναρτά στη ∆ιαύγεια δύο αποφάσεις για το ίδιο θέµα, µε τη δεύτερη να είναι αγνώριστη σε σύγκριση µε την πρώτη. Λέτε -κατά Σάρτρ- ο εν λόγω πρόεδρος να είναι διπλά σηµαντικός;

 

  Αστοχίες

Ο λόγος για τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Φάνη Παπά, ο οποίος την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου υπογράφει και ανεβάζει στη ∆ιαύγεια την απόφασή του για την συγκρότηση της Επιτροπής για την αποσφράγιση και αξιολόγηση των προσφορών στο διαγωνισµό για τον νέο Τεχνικό Σύµβουλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Τα µέλη είναι, Πολιτοπούλου, Κοσµίδης, Αθανασάκη, Κελίδης, Καµαρινόπουλος. ∆ύο µέρες µετά, στις 12 Φεβρουαρίου, ανεβαίνει ξανά µε την υπογραφή του απόφαση «ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» που ορίζει µέλη στην εν λόγω επιτροπή τους Γαβαλά, Τσούµα, Νικολούζο, Πεταλίδη, Καµαρινόπουλο. Έχασε 4 στους 5 ή αν θέλετε, πέτυχε 1 στους 5. Άξιος!

 

  Ακατάστατος

Να σηµειώσω ότι πρόκειται για διαγωνισµό στον οποίο, ο ένας εκ των ενδιαφεροµένων να πάρει τη δουλειά, επιχειρεί να τον βγάλει άκυρο. Και την ίδια στιγµή, ο πρόεδρος του Οργανισµού που έχει προκηρύξει τον διαγωνισµό, σπεύδει να του αναθέσει τη δουλειά… ως αναντικατάστατου, για έξι µήνες. Ωστόσο, ο προσφεύγων κατά του διαγωνισµού, έχει υποβάλει στο µεταξύ προσφορά, βάσει της προκήρυξης. Το θέµα είναι ότι στον ίδιο διαγωνισµό υπάρχει και δεύτερη προσφορά. Πράγµα που σηµαίνει ότι και τυπικά πλέον δεν είναι και τόσο… αναντικατάστατος! 

 

  Βασίλισσα Ζωή

Έχουν γίνει κάπως περίπλοκα τα πράγµατα. Ίσως γι’ αυτό ο πρόεδρος του Οργανισµού, ο οποίος σηµειωτέον, µετά την λήξη της τρίµηνης σύµβασής του, πήρε προσωρινή πάλι παράταση της θητείας του στη συγκεκριµένη θέση, κατέφυγε στη βοήθεια της βασίλισσας Ζωής και του πρίγκιπα Χάρη, στελέχη που είναι µπασµένα από χρόνια στη δουλειά!

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία