BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τα πρώτα ηλεκτρικά ΜΚ-V της Monarch Tractor βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής

Η εταιρεία θα θεωρεί πάντα την πρώτη ημέρα του μήνα Δεκεμβρίου ορόσημο στο σημαντικό βήμα παραγωγής του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού και έξυπνου τρακτέρ, το οποίο, ομολογουμένως, έχει κάνει έναν ξεχωριστό «θόρυβο» στον κλάδο των ηλεκτρικών μηχανημάτων του γεωργικού κλάδου.

MT_Nov22_DV1-HeroPhoto-Launch-2_2__1_

Βασίλης Σοφός

1884
0

Τα πρώτα Monarch Tractor MK-V βγήκαν από τη γραμμή συναρμολόγησης, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο στην ανάπτυξη της εταιρείας. Να θυμηθούμε ότι το τρακτέρ της Monarch Tractor συνδυάζει την ηλεκτροκίνηση, την αυτοματοποίηση, τη μηχανική μάθηση και την ανάλυση δεδομένων για να βελτιώσει τις υπάρχουσες λειτουργίες ενός αγρότη, να αυξήσει την παραγωγικότητα και την ασφάλεια της εργασίας και να μεγιστοποιήσει τις αποδόσεις για τη μείωση των γενικών εξόδων και των εκπομπών ρύπων.



Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά δημόσια το 2020, το Monarch Tractor MK-V άλλαξε τη βιομηχανία της γεωργίας με την τεχνολογία ηλεκτρικών οχημάτων επόμενης γενιάς και την υπόσχεση ενός πλήρως αυτόνομου συμπαγούς τρακτέρ που ήταν μοναδικό στη βιομηχανία.

Η εταιρεία ανέπτυξε τα πρώτα πρωτότυπα τρακτέρ τοπικά στο Wente Vineyards στο Livermore της Καλιφόρνια. Η περιοχή Livermore στην Καλιφόρνια φιλοξενεί αρκετούς αμπελουργούς και παραγωγούς κρασιού και εκεί η εταιρεία αποφάσισε να δημιουργήσει την εταιρική της έδρα.

Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει μάλιστα πολλές στρατηγικές συνεργασίες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των CNH Industrial και V.S.T. Tillers Tractors, και πρόσφατα υπέγραψε σύμβαση κατασκευής με την Hon Hai Technology Group («Foxconn»), τον μεγαλύτερο κατασκευαστή ηλεκτρονικών στον κόσμο, για την κατασκευή του MK-V και των συστοιχιών μπαταριών του στις εγκαταστάσεις της Foxconn Ohio.

Η εταιρεία αποφάσισε να ακολουθήσει τη μορφή ενός συμπαγούς τρακτέρ, καθώς αυτή η αγορά είναι ένα από τα μεγαλύτερα τμήματα αγοράς σε όλο τον κόσμο, εξυπηρετώντας επιχειρήσεις μικρού έως μεσαίου μεγέθους σε κάθε αναπτυσσόμενη περιοχή και κάθε ευκαιρία καλλιέργειας.



Πέρα από το πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, το MK-V προσφέρει επίσης πλήρη αυτονομία με μια σειρά από κάμερες και άλλους αισθητήρες, που επιτρέπουν στο τρακτέρ να πλοηγείται και να αποφεύγει τα εμπόδια κατά τη λειτουργία. Η εταιρεία συνεχίζει να αναβαθμίζει και να διαθέτει νέες δυνατότητες λογισμικού που ενισχύουν τις δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης και αντίληψης.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του MK-V εν συντομία:

Τεχνολογία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας: Το MK-V είναι ηλεκτρικό και δεν εκπέμπει ρύπους. Λειτουργεί ως τρακτέρ, όχημα κοινής ωφέλειας και ως μια ισχυρή ηλεκτρική γεννήτρια στο χωράφι. Πρόγραμμα οδήγησης: Το Monarch συνδυάζει την υποβοήθηση οδήγησης και το προαιρετικό πρόγραμμα οδήγησης. Το Monarch MK-V μπορεί να εκτελέσει προγραμματισμένες λειτουργίες χωρίς πρόγραμμα οδήγησης ή ένας χειριστής μπορεί να αξιοποιήσει διαδραστικές λειτουργίες αυτοματισμού, όπως η λειτουργία Shadow, για να ακολουθήσει έναν εργαζόμενο.

Πρωτοφανής ασφάλεια: Το MK-V βρίθει χαρακτηριστικών ασφαλείας, όπως η αποτροπή σύγκρουσης, η ασφάλεια Power Take Off (PTO) που βασίζεται στην όραση και σε κάμερες 360° για να διατηρούνται οι λειτουργίες ομαλές και ασφαλείς μέρα ή νύχτα.

Σουίτα Deep Learning & Sensing: Το MK-V συλλέγει και αναλύει δεδομένα καλλιέργειας κάθε μέρα. Μπορεί επίσης να επεξεργάζεται δεδομένα από συσκευές με αισθητήρες και απεικόνιση. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση αλλαγών στο υλικό σε πραγματικό χρόνο, για την εκτίμηση των μακροπρόθεσμων αποδόσεων, για τον προσδιορισμό της θέσης του φυτού ή της καλλιέργειας στον κύκλο ανάπτυξης και για τη λήψη άλλων πληροφοριών σχετικά με την υγεία του.

Λειτουργία έξυπνης χρήσης: Οι χρήστες του MK-V λαμβάνουν ειδοποιήσεις σχετικά με την κατάσταση των τρακτέρ τους, λεπτομερείς αναφορές σχετικά με τις λειτουργίες τους και συλλογή δεδομένων, ανάλυση και αποθήκευση για καλύτερο σχεδιασμό της εκμετάλλευσης.

Ισχυρές δυνατότητες: Το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης του Monarch είναι ικανό να παρέχει συνεχή ισχύ 40 ίππων (30 KW) και μέγιστη ισχύ μικρής διάρκειας έως 75 ίππους (55 KW) σε μικρό αποτύπωμα για χρήση πολλαπλών χρήσεων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία