BACK TO
TOP

Βιβλιοθήκη

06-12_foodreport

06-12_foodreport

06-12_foodreport

06-12_foodreport

07-11_foodreport

07-11_foodreport

Σε έναν κόσµο όπου κυριαρχεί το µότο «think global, act local» και όπου οι απανταχού ταξιδευτές προσπαθούν να γνωρίσουν τους τόπους που επισκέπτονται µέσα από τις γεύσεις τους, είναι καιρός τα ελληνικά αποστάγµατα να κατοχυρώσουν τη θέση τους στον παγκόσµιο χάρτη. Με πρωτεργάτη το ούζο που κινεί τις ελληνικές εξαγωγές από τον προηγούµενο αιώνα, σήµερα, το τσίπουρο και η τσικουδιά είναι τα αποστάγµατα που διευρύνουν συνεχώς τις θέσεις τους στις αγορές. Ταλαντούχοι δηµιουργοί, αξιοποιούν µε τον καλύτερο τρόπο πρώτη ύλη, παραδοσιακές συνταγές και νέες τεχνολογίες, διευρύνοντάς την αναγνώριση του brand που ακούει στο όνοµα «ελληνική γαστρονοµία».

Παρατεταµένη ξηρασία, παραµεληµένα αρδευτικά δίκτυα, έλλειψη νερού και έξαρση ασθενειών δηµιουργούν τον τελευταίο καιρό εκρηκτικό µείγµα στις περισσότερες αγροτικές ζώνες, την ώρα που τα καλλιεργητικά έξοδα να αυξάνονται επικίνδυνα, οι αποδόσεις καθίστανται αµφίβολες, ενώ οι τιµές σε κρίσιµα αγροτικά προϊόντα κινούνται σε καθοδικό κανάλι.