Η ιχνηλασιμότητα των πρώτων υλών, η πιστοποίηση, η βιωσιμότητα και η κοινωνική υπευθυνότητα αποτελούν τους παράγοντες που θα καθορίσουν το μέλλον της ιχθυοκαλλιέργειας, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό ήταν το συμπέρασμα που προέκυψε από την ημερίδα «Υπεύθυνη Ιχθυοκαλλιέργεια: Από ιχνηλατήσιμες πρώτες ύλες σε πιστοποιημένες ιχθυοτροφές» που διοργάνωσε η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.