BACK TO
TOP
Αναγγελίες Εκδηλώσεων

H Άνοιξη των ροζέ κρασιών

Η Wine Plus διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, ως ανοιξιάτικο παράλληλο event του Χάρτη των Γεύσεων, την ‘Άνοιξη των ροζέ κρασιών’ (Rosé Grand Tasting @Thessaloniki), μια εκδήλωση αφιερωμένη αποκλειστικά στα ροζέ κρασιά τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 στο ξενοδοχείο Makedonia Palace.

anoixhrosekrasiwntheskh

24
0

Εκτιμάται ότι η κατανάλωση των ροζέ κρασιών αυξήθηκε παγκοσμίως κατά 20% μέσα σε δώδεκα χρόνια, αντιστοιχώντας στο 9% της συνολικής κατανάλωσης κρασιών παγκοσμίως. Παράλληλα, η παραγωγή ροζέ κρασιών αντιπροσωπεύει πλέον το 10% της παγκόσμιας οινικής παραγωγής, με το 75% να παράγεται στην Ευρώπη. (O.I.V. Statistics 2016)

Περισσότερα από 80 κρασιά, από αχνορόδινα, έως σομόν και τριανταφυλλένια, ροζέ κρασιά κάθε χρωματικής/αρωματικής/γευστικής ‘απόχρωσης’, από κάθε αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας και ορισμένα του εξωτερικού, περιμένουν τους επισκέπτες. Ανάμεσα τους εκπρόσωποι των κυριότερων ροζέ ονομασιών προέλευσης, γεωγραφικών ενδείξεων και ποικιλιών αμπέλου, νέες κυκλοφορίες και σημαντικές ξένες ετικέτες του διεθνούς αμπελώνα.

Η εκδήλωση απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε οινόφιλους καταναλωτές και θα αφορά ελεύθερου τύπου γευστική δοκιμή, που σημαίνει ότι οι επισκέπτες σερβίρουν μόνοι τους και δοκιμάζουν όλα τα ροζέ κρασιά που επιθυμούν. Οι λεπτομερείς πληροφορίες για το κάθε κρασί θα βρίσκονται τυπωμένες, δίπλα στη φιάλη του.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις, το Wine Plus Wine School θα προτείνει δωρεάν, 20λεπτα σεμινάρια εισαγωγής στην παραγωγή και τη γευστική δοκιμή των ροζέ κρασιών Wine Plus. Στο Θέατρο Γεύσης θα σερβίρονται εδέσματα που αναδεικνύουν την αρμονία ροζέ κρασιών και εδεσμάτων. Στο τέλος της βραδιάς θα γίνει κλήρωση φιαλών ροζέ magnum.

Ωράριο λειτουργίας:

14:00 – 16:00μμ για επαγγελματίες, είσοδος με πρόσκληση

16:00 – 21:00μμ για καταναλωτές, είσοδος με εισιτήριο


Υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία