BACK TO
TOP
Farming

Αύξηση πωλήσεων σημειώνει η Syngenta στο πρώτο εξάμηνο του 2020

Ένα ισχυρό πρώτο εξάμηνο κατέγραψε ο Όμιλος Syngenta αψηφώντας τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς που επέφερε η πανδημία. Συνολικά, οι πωλήσεις των επιχειρηματικών μονάδων Syngenta Crop Protection, ADAMA, Syngenta Seeds και Syngenta Group China σημειώνουν αύξηση 2% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2019, φτάνοντας στα 12 δισ. δολάρια.

Erik_Fyrwald_Syngenta_Basel_526

2
0

Η Syngenta Group Co., Ltd. ανακοίνωσε στις 27 Αυγούστου τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του Ομίλου μετά τη σύστασή του στις 18 Ιουνίου 2020. Ο Όμιλος αύξησε τις πωλήσεις κατά 2% σε περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 5% σε υποκείμενη βάση, προσαρμοσμένη για μια εφάπαξ αλλαγή του εισοδήματος από δικαιώματα ελέγχου σε Seeds και τον αντίκτυπο των υποχρεωτικών μετεγκαταστάσεων παραγωγής ADAMA και Sinofert στην Κίνα. Και οι τέσσερις επιχειρηματικές μονάδες, Syngenta Crop Protection, ADAMA, Syngenta Seeds και Syngenta Group China, αύξησαν τις υποκείμενες πωλήσεις τους σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Ο Όμιλος Syngenta διαχειρίστηκε τις επιπτώσεις της πηγής COVID-19 κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, διατηρώντας τον εφοδιασμό σε όλο τον κόσμο παρά το δύσκολο περιβάλλον της αγοράς και την ανάγκη για καινοτόμες λύσεις για την αντιμετώπιση των διοικητικών δυσκολιών.

Ο Erik Fyrwald, Διευθύνων Σύμβουλος της Syngenta Group, αναφέρει: «Οι τελευταίοι μήνες ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή για όλους σε αυτόν τον πλανήτη. Είμαι χαρούμενος που η ομάδα μας παρουσίασε ισχυρή απόδοση σε όλες τις επιχειρηματικές μονάδες του Ομίλου Syngenta παρά την πανδημία COVID-19, τις χαμηλές τιμές των σιτηρών και τη σημαντική πρόοδο του νομίσματος. Αυτό αποδεικνύει ότι η στρατηγική μας για την παροχή του ευρύτερου φάσματος βιώσιμων, καινοτόμων και ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών σε αγρότες παγκοσμίως είναι ισχυρή, ακόμη και σε αυτές τις εξαιρετικές στιγμές. Στόχος μας είναι να είμαστε προμηθευτές στον οποίο οι πελάτες μας μπορούν πάντα να βασίζονται παρά τις προκλήσεις.»

«Επιτύχαμε ένα ισχυρό πρώτο εξάμηνο με ισχυρές επιδόσεις πωλήσεων που υποστηρίζονται από την πειθαρχία του κόστους. Για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε τη θετική μας δυναμική», δήλωσε, παράλληλα, ο Chen Lichtenstein, CFO της Syngenta Group.

Οι προοπτικές για ολόκληρο τον τομέα παραμένουν δύσκολες, με χαμηλές τιμές σιτηρών και εμπόδια νομισμάτων στις αναπτυσσόμενες αγορές. Περαιτέρω επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 αυξάνουν την αβεβαιότητα του δεύτερου μισού. Ο Όμιλος Syngenta παραμένει προσηλωμένος στην επίτευξη υποκείμενης ανάπτυξης και ηγεσίας στη βιώσιμη γεωργική καινοτομία.

Οι συνολικές πωλήσεις στην επιχείρηση Crop Protection της Syngenta αυξήθηκαν 6% (12% CER) σε 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια, με ανάπτυξη σε όλες τις περιοχές.

Οι πωλήσεις στην Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή ήταν 5% υψηλότερες CER με μια σταθερή απόδοση στην περιοχή παρά τον ξηρό καιρό στη βορειοδυτική Ευρώπη. Οι αναφερόμενες πωλήσεις μειώθηκαν από την συναλλαγματική επίδραση.

Στη Βόρεια Αμερική, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4% λόγω του κρύου καιρού και της υπερβολικής βροχής το δεύτερο τρίμηνο.

Οι πωλήσεις στη Λατινική Αμερική αυξήθηκαν 10 τοις εκατό, διατηρώντας τη θετική δυναμική στην περιοχή. Η πίεση των παρασίτων στη Βραζιλία παραμένει ισχυρή. Η ανάπτυξη αντισταθμίστηκε εν μέρει από τον αρνητικό αντίκτυπο των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Στην Ασία-Ειρηνικό, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 12% CER με ισχυρή απόδοση στην Αυστραλία μετά από βελτιωμένες καιρικές συνθήκες και συνεχή δυναμική στην Ινδία. Οι αντίξοες συναλλαγματικές ισοτιμίες μείωσαν τις αναφερόμενες πωλήσεις στο 8%. Στην Κίνα συνεχίσαμε τη θετική δυναμική, αυξάνοντας τις πωλήσεις κατά 18% CER, λόγω της επιτυχούς κυκλοφορίας του Adepidyn ™.

ADAMA

Το πρώτο εξάμηνο του 2020, η ADAMA πραγματοποίησε συνολικές πωλήσεις 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το προηγούμενο έτος, αλλά 7% υψηλότερη CER.

Οι πωλήσεις στην Ευρώπη ήταν σύμφωνες με το CER πέρυσι, με υψηλότερα αποθέματα στα κανάλια διανομής να απομένουν από την κακή σεζόν πέρυσι, παράλληλα με τις ανησυχίες COVID-19, τόσο περιορίζοντας τη ζήτηση όσο και αυξάνοντας την πίεση στις τιμές.

Η Ινδία, η Μέση Ανατολή και η Αφρική σημείωσαν αύξηση CER 18%, κυρίως λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών, ιδίως στην Ινδία και τη Νότια Αφρική. Οι αδυναμίες των συναλλαγματικών ισοτιμιών με την ινδική ρουπία, την τουρκική λιρέτα και το νοτιοαφρικανικό Rand αντισταθμίστηκαν εν μέρει από τις αυξήσεις των τιμών.

Οι πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική μειώθηκαν 6 τοις εκατό CER που προκλήθηκε από τις καιρικές συνθήκες, κυρίως στο Νότο, η οποία καθυστέρησε τη φύτευση και μείωσε την έκταση του βαμβακιού παράλληλα με τη μείωση της ζήτησης βαμβακιού λόγω της χαμηλότερης λιανικής πώλησης ενδυμάτων ως αποτέλεσμα του COVID-19.

Στη Λατινική Αμερική οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 28% CER λόγω των ισχυρών επιδόσεων στη Βραζιλία, την Αργεντινή, την Παραγουάη και το Περού και παρά τις σημαντικές περιφερειακές ισοτιμίες συναλλαγματικών ισοτιμιών, οι οποίες παρατηρούνται κυρίως στην αστάθεια και την αδυναμία του BRL.

Οι πωλήσεις στην Ασία του Ειρηνικού (εκτός της Κίνας) αυξήθηκαν κατά 9% CER με θετικές εποχιακές συνθήκες στην Αυστραλία αντισταθμισμένες σε μεγάλο βαθμό από τις κακές συνθήκες στη Νοτιοανατολική Ασία και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Οι πωλήσεις της Κίνας ήταν 3 τοις εκατό χαμηλότερες από το προηγούμενο έτος CER, με αύξηση 15 τοις εκατό στις επώνυμες, διατυπωμένες πωλήσεις που προκλήθηκαν από τη διακοπή στην κατασκευαστική βάση του Hubei.

Η επιχειρηματική μονάδα της Syngenta Seeds αυξήθηκε κατά 2% (4% σε CER) σε 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Η υποκείμενη ανάπτυξη ήταν 7%.
Οι πωλήσεις στην Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή ήταν αντίστοιχες με το προηγούμενο έτος. Η έντονη εποχική ανάπτυξη επηρεάστηκε από τις προκλήσεις της προσφοράς καλαμποκιού.
Στη Βόρεια Αμερική, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 13% με αύξηση του μεριδίου αγοράς της Σόγιας. Οι πωλήσεις υποστηρίχθηκαν από την ανάκαμψη τόσο των περιοχών καλλιέργειας καλαμποκιού όσο και της σόγιας που πλημμύρισαν το 2019.
Οι πωλήσεις στη Λατινική Αμερική αυξήθηκαν κατά 27% CER. Τα εμπόδια νομισμάτων στη Βραζιλία αντισταθμίστηκαν περισσότερο από υψηλότερα εισοδήματα από δικαιώματα εκμετάλλευσης και ισχυρές παραγγελίες σε όλη την περιοχή.
Στην Ασία-Ειρηνικό, οι πωλήσεις συνέχισαν να αυξάνονται σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές, αντισταθμιζόμενες εν μέρει από τις μεταβολές των συναλλαγματικών ισοτιμιών.
Η παγκόσμια επιχείρηση λαχανικών αναπτύχθηκε σε όλες τις περιοχές, με αποτέλεσμα 9% υψηλότερες πωλήσεις CER.


Syngenta Group στην Κίνα
Η Syngenta Group China, που περιλαμβάνει την προστασία των καλλιεργειών, τη διατροφή των καλλιεργειών, τους σπόρους, το MAP και την ψηφιακή επιχείρηση, δημιούργησε πωλήσεις 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με υποκείμενη αύξηση 3 τοις εκατό σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, παρά τις χαμηλότερες τιμές πώλησης της διατροφής των καλλιεργειών.
Η Σύγχρονη Γεωργική Πλατφόρμα (MAP) συνέχισε να επεκτείνεται σε εθνικό επίπεδο προσθέτοντας 81 νέες τοποθεσίες στο H1 για να φτάσει συνολικά σε 234 τοποθεσίες. Οι πωλήσεις σχεδόν τριπλασιάστηκαν στα 271 εκατομμύρια δολάρια. Η περιοχή υπηρεσιών MAP επεκτάθηκε σε συνολικά 2,72 εκατομμύρια εκτάρια με 265.000 χρήστες και στρατηγική συνεργασία με το δίκτυο HEMA «Freshippo» της Alibaba και τον Wilmar. Το MAP είναι βασικός συντελεστής συνεργιών με άλλες επιχειρήσεις της Syngenta Group China.
Οι επιχειρήσεις της Syngenta Group China Crop Protection αύξησαν τις πωλήσεις τους κατά 12% CER λόγω των νέων προϊόντων και την ανάπτυξη επώνυμων προϊόντων.
Οι πωλήσεις σπόρων αυξήθηκαν κατά 7% CER, επωφελούμενοι από την απόκτηση ενός νέου υβριδίου καλαμποκιού.
Οι πωλήσεις Crop Nutrition (Sinofert) ήταν 15% χαμηλότερες (11% CER) λόγω των μειωμένων τιμών πώλησης. Ο όγκος αυξήθηκε κατά 5 τοις εκατό και το μείγμα προϊόντων βελτιώθηκε με έμφαση στα εξειδικευμένα λιπάσματα. Το περιθώριο κέρδους διατηρήθηκε μέσω της μείωσης του κόστους και της βελτίωσης του μείγματος.
Σχετικά με το Syngenta Group
Ο Όμιλος Syngenta είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα της γεωργικής καινοτομίας στον κόσμο, με ρίζες πίσω από περισσότερα από 250 χρόνια. Οι 48.000 άνθρωποι σε περισσότερες από 100 χώρες προσπαθούν να μεταμορφώσουν τη γεωργία μέσω πρωτοποριακών προϊόντων και τεχνολογιών που διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στη δυνατότητα της τροφικής αλυσίδας να τροφοδοτεί τον κόσμο με ασφάλεια, βιώσιμη και σεβασμό στον πλανήτη μας. Η έδρα της Ελβετίας και η κινεζική ιδιοκτησία, ο όμιλος αντλεί δύναμη από τις τέσσερις επιχειρηματικές του μονάδες - Syngenta Crop Protection με έδρα την Ελβετία, Syngenta Seeds με έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ADAMA με έδρα το Ισραήλ και Syngenta Group China - που παρέχουν πρωτοπόρους τρόπους για να εξυπηρέτηση πελατών παντού.
Η προστασία δεδομένων είναι σημαντική για εμάς. Λαμβάνετε αυτήν τη δημοσίευση στη νομική βάση του άρθρου 6 παράγραφος 1 αναμμένο. f GDPR («νόμιμο συμφέρον»). Ωστόσο, εάν δεν θέλετε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Syngenta Group, στείλτε μας ένα σύντομο ανεπίσημο μήνυμα και δεν θα επεξεργαστούμε πλέον τα στοιχεία σας για αυτόν τον σκοπό. Μπορείτε επίσης να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες στη δήλωση απορρήτου μας.
Προειδοποιητική δήλωση σχετικά με τις προοπτικές
Αυτό το έγγραφο μπορεί να περιέχει μελλοντικές δηλώσεις, οι οποίες μπορούν να προσδιοριστούν με ορολογία, όπως «προσδοκώ», «θα», «θα», «δυναμικό», «σχέδια», «προοπτικές», «εκτιμώμενο», «στόχευση», « σε τροχιά »και παρόμοιες εκφράσεις. Τέτοιες δηλώσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε κινδύνους και αβεβαιότητες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ουσιαστική διαφορά των πραγματικών αποτελεσμάτων από αυτές τις δηλώσεις. Για τον Όμιλο Syngenta, αυτοί οι κίνδυνοι και οι αβεβαιότητες περιλαμβάνουν κινδύνους που σχετίζονται με νομικές διαδικασίες, εγκρίσεις κανονιστικών ρυθμίσεων, ανάπτυξη νέων προϊόντων, αυξανόμενο ανταγωνισμό, πιστωτικό κίνδυνο πελατών, γενικές οικονομικές συνθήκες και συνθήκες αγοράς, συμμόρφωση και αποκατάσταση, δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, εφαρμογή οργανωτικών αλλαγών, απομείωση άυλα περιουσιακά στοιχεία, αντιλήψεις καταναλωτών για γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες και οργανισμούς ή χημικά προστασίας φυτών, κλιματικές διακυμάνσεις, διακυμάνσεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες ή / και τιμές των εμπορευμάτων, ρυθμίσεις εφοδιασμού με μία πηγή, πολιτική αβεβαιότητα, φυσικές καταστροφές και παραβιάσεις της ασφάλειας δεδομένων ή άλλες διαταραχές των πληροφοριών τεχνολογία. Ο Όμιλος Syngenta δεν αναλαμβάνει καμία υποχρέωση ενημέρωσης των μελλοντικών δηλώσεων για να αντικατοπτρίζει τα πραγματικά αποτελέσματα, τις παραδοχές που έχουν αλλάξει ή άλλους παράγοντες.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές