Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Πρόσωπα

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός Γεωργίας, Γιώργος Δρυς

Απεβίωσε το απόγευμα της Πέμπτης 3 Ιουνίου ο πρώην υπουργός Γεωργίας και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Δρυς.

Drys-3

99
0

 Σε ηλικία 77 ετών και αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας, έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Δρυς, που προσπάθησε να υπηρετήσει τον αγροτικό κόσμο της Ελλάδας από τα πρώτα βήματα της καριέρας του.

Διορίστηκε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Γεωργίας και διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 1990. Την περίοδο 2001 με 2004 ανέλαβε χρέη υπουργού Γεωργίας, αλλά και νωρίτερα συμμετείχε ενεργά στα αγροτικά δρώμενα ως μέλος του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ το 1993 και πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας το 1982.

Από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα, ο Γιώργος Δρυς υπηρέτησε το κόμμα του από πλείστες θέσεις. Η πολιτική του διαδρομή σφραγίστηκε από την σχέση του με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης και για τρεις δεκαετίες.

Ο Γιώργος Δρυς γεννήθηκε το 1944 στην Κέρκυρα. Σπούδασε Φυσική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό στην Αγγλία. Εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών (1996-2001), υπουργός Γεωργίας (2001-2004), δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κερκυραίων, πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας (1982), μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ) (1993), γενικός γραμματέας του Υπουργείου Γεωργίας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Κέρκυρας με το ΠΑΣΟΚ (από το 1989).Ο Γιώργος Δρυς γεννήθηκε το 1944 στην Κέρκυρα. Σπούδασε Φυσική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό στην Αγγλία. Εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Υπήρξε δημοτικός σύμβουλος στην Κέρκυρα, αλλά και ο ο πρώτος γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας, όπως και υπεύθυνος νεολαίας του ΠΑΣΟΚ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία