Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Πληρωμές

Προς συμπληρωματική πληρωμή του τσεκ έως την επόμενη εβδομάδα

Με πυρετώδης ρυθμούς φαίνεται ότι γίνονται τα τελευταία 24ωρα οι προετοιμασίες για μια συμπληρωματική πληρωμή της βασικής ενίσχυσης, σε μια ύστατη προσπάθεια η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και οι πολιτικοί προϊστάμενοι να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τα όσα ακολούθησαν της προκαταβολής του τσεκ την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου.

9b_4

26073
56

Προς συμπληρωματική πληρωμή του τσεκ έως την επόμενη εβδομάδα, φτωχή η εκκαθάριση του Δεκεμβρίου 2023

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέμα ημερών να προχωρήσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην εν λόγω συμπληρωματική πληρωμή, που θα κινηθεί κοντά στα 40 εκατ. ευρώ και με την οποία θα καλυφθούν τόσο όσοι είδαν λιγότερα χρήματα ακόμα και από όσα προέβλεπε η σύγκλιση και το νέο πλαίσιο της ΚΑΠ, αλλά και αρκετοί από εκείνους που δεν πληρώθηκαν καθόλου στην πρώτη πληρωμή, ήτοι και ορισμένοι με μεταβιβάσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, αυτός είναι και ο λόγος που το σύστημα παραμένει κλειστό και δεν έχει προχωρήσει η υπόθεση των διορθωτικών δηλώσεων στα eco-schemes, κάτι που εκτός και αν οι αρχές επιδείξουν πάρα πολύ γρήγορα αντανακλαστικά τις επόμενες ημέρες, καθιστά δύσκολη ή ακόμα και «επικίνδυνη» μια προκαταβολή του «πρασινίσματος» δηλαδή των eco – schemes μαζί με την εξόφληση του Δεκεμβρίου.

Όπως εξηγούν ειδικοί στο agronews.gr , μια βιαστική και πρόχειρη πληρωμή, θα έκανε περισσότερο καλό παρά κακό στους ιθύνοντες, αφού εν προκειμένω, ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζονται οι ενισχύσεις των οικολογικών σχημάτων, θα μπορούσε να υποχρεώσει σε δεύτερο χρόνο τις αρχές ακόμα και στην ανάκληση ποσών.

Από τα 850 εκατ. του Δεκεμβρίου του 2022, τώρα 395 με το ζόρι

Άρα, από την εξόφληση του Δεκεμβρίου θα λείπουν δύο καθεστώτα ενισχύσεων τα οποία στην περασμένη περίοδο πληρωνόντουσαν παραδοσιακά aυτό το μήνα, με βάση πάντα την ανακοίνωση ΟΠΕΚΕΠΕ.

Αυτά είναι η συμπληρωματική ενίσχυση νεαρών αγροτών 28 ευρώ και τα eco-schemes ύψους 425 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως το 2022 από τις άμεσες ενισχύσεις οι αγρότες έλαβαν ύστερα από την εξόφληση ποσό ύψους 850 εκατ. ευρώ (τσεκ, πρασίνισμα, συμπληρωματική νέων) και φέτος με βάση πάντα τον ΟΠΕΚΕΠΕ, θα μπουν το Δεκέμβριο στο λογαριασμό των αγροτών 395 εκατ. ευρώ με τα υπόλοιπα να μην γνωρίζει κανείς ακόμα το πότε. Για τα eco-schemes όπως έγραψε πρώτη η Agrenda, το πιθανότερο είναι η πληρωμή να έρθει μέσα στην ερχόμενη Άνοιξη καθώς είναι πανθομολογούμενο πως
δεν προλαβαίνει την επεξεργασία των στοιχείων ο Οργανισμός, ο οποίος προφανώς δεν συμπεριέλαβε το συγκεκριμένο καθεστώς
στην ανακοίνωση για την πληρωμή Δεκεμβρίου. Έκπληξη αποτελεί η απουσία της συμπληρωματικής ενίσχυσης νεαρών αγροτών
η οποία είναι ακόμη πιο εύκολη πλέον στην πληρωμή της, καθώς είναι «μετρημένα κουκιά» και δεν υπολογίζεται με βάση ποσοστό επί των δικαιωμάτων. Αλλά, υπολογίζεται με βάση τη διαίρεση των στρεμμάτων (έως 250 στρμ. ανά εκμετάλλευση) με το συνολικό διαθέσιμο ποσό.

 

Σχόλια (56)
Προσθήκη σχολίου

26-11-2023 14:47Κατερίνα

Μόλις διάβασα σε ένα άρθρο να μην περιμένουμε συμπληρωματική πληρωμή βασικής ενίσχυσης

Απάντηση

17-11-2023 16:06Filip

Το αγροτικό πετρέλαιο μπενει σήμερα ξέρετε κάνεις

Απάντηση

17-11-2023 15:19Βάγια Σ

Είστε για τα μπάζα

Απάντηση

16-11-2023 20:47Σταύρος

Ειπληρωμη ποτέ θα γίνει

Απάντηση

16-11-2023 15:14ΑΓΡΟΤΗΣ 2021

ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΤΟΥ 21 ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΕ ΕΜΑΣ ;;

Απάντηση

16-11-2023 15:01Σαφάκα Βάγια

Να φάτε σκατα μπασταρδοι κωλοκυβερνηση μουλοι

Απάντηση

16-11-2023 13:38Απελπισμένος

Η δυσάρεστη αυτή συγκυρία πηγάζει από την ανικανότητα του υπουργού την περίοδο 8 Φεβρουαρίου 2022 έως τις 26 Μαΐου 2023. Την περίοδο αυτή, είχε εμπλακεί σε εκστρατεία επανεκλογής στο Κιλκίς και, κατά συνέπεια, εγκατέλειψε τις αρμοδιότητές του, κυρίως την εποπτεία του ΟΠΕΚΕΠΕ. . Το κενό που άφησε η απουσία του έχει πλέον εκδηλωθεί με τον αποκλεισμό αυτών των καθεστώτων βασικής βοήθειας από την επικείμενη πληρωμή του Δεκεμβρίου, σκιάζοντας τους αγρότες που είχαν στηριχθεί στην έγκαιρη βοήθειά τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Απάντηση

16-11-2023 09:56Βαγγελης

Τις επιδοτησεις τις κοψατε,το πετρελαιο δεν πληρωσατε,ειστε ιο πιο ανικανοι και αχριστοι υπουργοι και διηκηση οπεκεπε,παιζετε με τις ψυχες μας και ζωες μας,αλλα τι να κανω που δεν υπαρχει αντιπολητευση

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

15-11-2023 22:52Agritis

ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΜΒΟΛΙΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ!ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ

Απάντηση

15-11-2023 20:32Κατερίνα

Βρε καπιταλα νεοδημοκρατη τα σάβανα δεν έχουν τσέπες , κ δεν πάει να αγοράζεις στρέμματα σε κάτι λίγα τετραγωνικά θα είσαι κ εσύ ,όπως όλοι μας .

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία