BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Τους ζώνουν τα φίδια

Ακούµε συνέχεια για τη σύσταση Οµάδων Παραγωγών και τα θετικά της τόσο όσον αφορά τη διαχείριση της παραγωγής των συµµετεχόντων όσο και την αύξηση της διαπραγµατευτικής τους ικανότητας στην εµπορία των προϊόντων τους. Στην περίπτωση όµως της ειδικής ενίσχυσης βάµβακος, οι Οµάδες µάλλον σε κακό τους βγήκαν. Όσοι λέει παρέδωσαν βαµβάκι σε εκκοκκιστήριο εκτός του συνεργαζόµενου µε την Οµάδα δεν πληρώθηκαν τη συνδεδεµένη! Τους ζώνουν τα φίδια… Λες να γίνει το ίδιο και µε τις ενισχύσεις στα ζωικά;

zaria

0
0

Οι αρµόδιοι, πάντως, µιλούν για εύκολες περιπτώσεις και άµεση διευθέτηση του θέµατος. Ο δε υφυπουργός της πλατείας εγγυάται, σου λέει, για τακτοποίηση των απλήρωτων µέχρι τη Μεγάλη Εβδοµάδα. Από τις Οµάδες, πάλι σου λένε, ότι το συµβούλιο πρέπει να δικαιολογήσει έναν έναν παραγωγό γιατί δεν πήγε το βαµβάκι στην Οµάδα.. θα προλάβουν σε µια βδοµάδα;

Αντίθετα υπέρ µιας κοινοπραξίας σπαραγγοπαραγωγών κάνουν έκκληση οι καλλιεργητές που φέτος είδαν όχι µόνο µειωµένη παραγωγή και υποδεέστερη ποιότητα, αλλά και χαµηλότερη τιµή και κατ’ επέκταση περιορισµένα έσοδα. Άσε που και τα λίγα σπαράγγια δεν µπόρεσαν να πουληθούν καλά, ειδικά στη Γερµανία, όπου βγήκε τώρα και το δικό τους προϊόν και το ελληνικό πάει… άπατο!  Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Καβάλας, στους παθόντες, ζητά συνεργασία όλων των µικρών παραγωγών µε ενιαίο όνοµα και καλύτερη προώθηση στις αλυσίδες σούπερ µάρκετ της Ευρώπης τους δύο µήνες Απρίλιο και Μάιο.

Νοµοθετική ρύθµιση, προκειµένου να παραταθεί η παραχώρηση χρήσης αγροτικών ακινήτων σε κατά κύριο επάγγελµα αγρότες ή άνεργους εγγεγραµµένους στον ΟΑΕ∆ ανακοίνωσε ο υπουργός της πλατείας. Βέβαια, δεν δίστασαν στην ανακοίνωση να τα ρίξουν στις Περιφέρειες, οι οποίες «λόγω αδυναµίας τους να εφαρµόσουν το νόµο 4061/12, στο σύνολο των εκτάσεων αναφοράς τους ενέχεται ο κίνδυνος να µείνουν εκτάσεις αναξιοποίητες επειδή έχουν λήξει οι παρατάσεις παραχώρησης από τις οικείες Περιφέρειες». Ουπς!

Τόσα ανακοινώθηκαν, τόσα γράφτηκαν κι άλλα τόσα αναµένονται κι ακόµα να τεθεί σε εφαρµογή η ρύθµιση αποπληρωµής σε έως 120 δόσεων των ληξιπρόθεσµων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταµεία. Θα κατατεθεί, σου λέει, στη Βουλή εντός των επόµενων ηµερών. Οι εκπρόσωποι των µικροµεσαίων επιχειρηµατιών ζητούν να τεθεί άµεσα σε εφαρµογή και ο υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος, τους διαβεβαιώνει ότι η πλειοψηφία των οφειλετών θα µπορούν να ενταχθούν στη ρύθµιση, αρκεί να έχουν καταβάλει τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές από την έναρξη του 2019. Αµ πώς!

O MΠΛΟΚΑΤΖΗΣ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία