BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Νέος αγών ελιά καλαμών

Το νοµοσχέδιο για τους συνεταιρισµούς θα φανεί τι εν τέλει αλλαγές θα περάσει µετά τις διαφωνίες που έχει εγείρει το άρθρο που αφορά το ποσοστό συµµετοχής των ιδιωτών σε αυτούς.

trupia_barka1_11

7
0
Κατά τα λοιπά όλα καλά; Γιατί αν περιµένει ο Μαυρουδής να αφήσει ιστορία από αυτό, µάλλον θα απογοητευτεί.          
Πάντως δεν πολυκαταλάβαµε την ανακοίνωση της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, που γνωστοποίησε ότι κατέβηκε µε δική της νοµοθετική πρόταση στη διαβούλευση για το νέο θεσµικό πλαίσιο για τους συνεταιρισµούς, και από τι στιγµή που αυτή δεν υιοθετήθηκε παρενέβη διορθωτικά σε αυτή του υπουργείου. Οι διορθώσεις της ελήφθησαν υπόψη, γιατί αυτό που λέει και ξαναλέει είναι ότι αυτή δεν... νοµοθετεί. «Αλίµονο!», όπως λέει και η ίδια.           
Περιµένοντας τον Μάρτιο τη νέα µάζωξη στην πλατεία Βάθη της ∆ιεπαγγελµατικής του ελαιολάδου για να φτιαχτεί το στρατηγικό σχέδιο µε βραχυµακροπρόθεσµο και βλέπουµε ορίζοντα για την ανασυγκρότηση της αγοράς του προϊόντος, καλό θα είναι να µην επικρατήσουν κοντόφθαλµες απόψεις για προγραµµατάκια... που στον παραγωγό δεν αφήνουν εν τέλει τίποτα. Στην επιτραπέζια ελιά πάντως, τα πίσω µπρος δεν βοηθάνε και οι σύµβουλοι θα πρέπει να προφυλάσσουν τους πολιτικούς τους προϊστάµενους ώστε να µην διαπράττουν ατοπήµατα, που κοστίζουν.           
Eκεί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης σπεύδουν «να µαγειρέψουν πριν να πεινάσουν». Μαθαίνουµε πως ο τοπικός αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονοµίας ετοιµάζεται να συγκαλέσει σύσκεψη µε όλα τα µεγάλα µελετητικά γραφεία της Περιφέρειας, προκειµένου να γίνει ένα πρώτο «κοσκίνισµα» των Σχεδίων Βελτίωσης που έχουν µεν εγκριθεί, αλλά δεν πρόκειται να υλοποιηθούν.           Είναι µια πληροφορία που λίγο πολύ την έχουν οι µελετητές και µε τον τρόπο αυτό, grosso modo θα αποκτήσουν και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας µια εικόνα για τα χρήµατα που θα αποδεσµευθούν, ώστε στη συνέχεια να τα διοχετεύσουν στους επιλαχόντες κερδίζοντας πολύτιµο χρόνο. Απλό στη σύλληψη το σχέδιο, αλλά αν µη τι άλλο δείχνει προνοητικότητα. Για την ιστορία, στην περιοχή υποβλήθηκαν κοντά 1.780 φάκελοι µε αιτούµενο ποσό 128 εκατ. ευρώ και εγκρίθηκαν περί τις 800 επενδύσεις, µε επιχορήγηση 65 εκατ. ευρώ. o Γύλος
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία