BACK TO
TOP
Branding

Διακοπή εξαγωγών βότκας Absolut στη Ρωσία έφεραν οι επικρίσεις

Η βότκα Absolut, που ανήκει στον γαλλικό όμιλο Pernod Ricard, διακόπτει τις εξαγωγές προς την Ρωσία, αφού είχε προχωρήσει διακριτικά στην επανάληψή τους προκαλώντας κίνημα μποϊκοτάζ του προϊόντος και τις επικρίσεις του πρωθυπουργού της Σουηδίας.

2022-07-22-10_04_41-scaled

142
0

Η Absolut Company, που παράγει μία από τις πιο δημοφιλείς βότκες στον κόσμο, «αποφάσισε να διακόψει τις εξαγωγές προς την Ρωσία", αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, που επικαλείται την ανάγκη προστασίας των εργαζομένων και των συνεργατών της "απέναντι στις πάσης φύσεως μαζικές επικρίσεις».

Σύμφωνα με το Reuters, η Pernod Ricard αν και αρχικά είχε μειώσει τις πωλήσεις βότκας στη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία, εν τούτοις συνέχισε να προμηθεύει τα προϊόντα της στην ρωσική αγορά, όπως αποκαλύφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από σειρά μέσων ενημέρωσης, γεγονός που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις τόσο στη Γαλλία όσο και στη Σουηδία, όπου και παρασκευάζεται η βότκα.

Ως εκ τούτου, η Pernod Ricard με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε πως σταματά τις εξαγωγές προς την Ρωσία ώστε να «προστατέψει τους υπαλλήλους και τους συνεργάτες της».

Σημειώνεται πως πριν την εισβολή στην Ουκρανία, η ρωσική αγορά συνεισέφερε το 3% του παγκόσμιου τζίρου της Pernod Ricard, ενώ έκτοτε η γαλλική εταιρεία διέκοψε τις περισσότερες από τις δραστηριότητές της στη Ρωσία.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία