BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Βραβείο καινοτομίας σε εφαρμογή που ενημερώνει αυτόματα για την υγεία των θερμοκηπίων

Μέσα από την Natutec Scout App, μια εφαρμογή ανεπτυγμένη από παραγωγούς για παραγωγούς, οι καλλιεργητές θερμοκηπίων και οι γεωπόνοι μπορούν να συλλέγουν σε πραγματικό χρόνο δεδομένα σχετικά με τα σημεία ύπαρξης παρασίτων, χωρίς να σημειώνουν «σε χαρτί» τις θέσεις και την ποσότητα αυτών.

csm_Horiver

39
0

Μια έξυπνη εφαρμογή για κινητά που παρέχει άμεσα και σε πραγματικό χρόνο εικόνα για την ολοκληρωμένη διαχείριση των παρασίτων εντός των θερμοκηπίων κέρδισε για φέτος το βραβείο καινοτομίας «GreenTech Innovation» στο πλαίσιο της έκθεσης GreenTech 2019 που ολοκληρώθηκε τον προηγούμενο μήνα στο Άμστερνταμ.

Η Natutec Scout είναι μια διαισθητική εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα, ανεπτυγμένη από την εταιρεία Koppert Biological Systems. «Η εφαρμογή σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με καλλιεργητές και συμβούλους της γεωργίας γιαυτό πρέπει να μοιραστούμε αυτό το βραβείο με όλους όσους ενεπλάκησαν στη δημιουργία της», αναφέρει ο Tom Vroegop, Διευθυντής Προϊόντων της Natutec. Η εφαρμογή αποτελεί σημαντική πρόοδο καθώς μέσα από αυτήν αλλά και από μια συνδεδεμένη πλατφόρμα-βάση δεδομένων στον υπολογιστή καταγράφονται και αναλύονται όχι μόνο τα παράσιτα και οι ασθένειες εντός του θερμοκηπίου αλλά και η βιολογική κατάσταση με άμεση άνδειξη των χημικών παραγόντων που επικρατούν στο θερμοκήπιο.

Όπως αναφέρει η εταιρεία Koppert το πιο εντυπωσιακό πράγμα που μπορεί να κάνει η εφαρμογή είναι η αναγνώριση εικόνων που επιτρέπει στον παραγωγό να συλλέγει αυτόματα δεδομένα από το σημείο και να τα μεταβιβάζει στην ψηφιακή πλατφόρμα χωρίς να χρειάζεται ανθρώπινη επέμβαση για την καταγραφή των παρασίτων.

Εικόνα της κατάστασης της καλλιέργειας σε πραγματικό χρόνο

Το εργαλείο αναγνώρισης εικόνων της εφαρμογής χρησιμοποιεί φωτογραφίες που έχουν ληφθεί από κολλητικές παγίδες για τον εντοπισμό και την καταμέτρηση των εντόμων στην καλλιέργεια. Τα δεδομένα αυτά στη συνέχεια αποθηκεύονται στην κεντρική βάση δεδομένων της ψηφιακής πλατφόρμας και προσφέρουν στους καλλιεργητές τη δυνατότητα να διεξάγουν λεπτομερή ανάλυση της κατάστασης στο θερμοκήπιο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτή η ενσωματωμένη καινοτομία θα βοηθήσει τους συμβούλους και τους γεωπόνους να στηρίξουν τους καλλιεργητές με ακόμα πιο αποτελεσματικό τρόπο καθώς λαμβάνουν πραγματική εικόνα της κατάστασης του θερμοκηπίου. Παράλληλα με τη λειτουργία παρακολούθησης που φέρει η εφαρμογή το αποτέλεσμα είναι να δίνονται έγκαιρες προειδοποιήσεις και τακτικές ενημερώσεις προς τους καλλιεργητές σχετικά με παράσιτα τα οποία ενδέχεται να έχουν φτάσει σε επιβλαβή επίπεδα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία