BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τα εξελιγμένα συστήματα AirSpeed και AirVac στις σπαρτικές Horsch Maestro του 2021

Το νέο σύστημα μέτρησης υπερπίεσης AirSpeed που συμπληρώνει το εξελιγμένο σύστημα μέτρησης κενού AirVac που παρουσίάστηκε στην Agritechnica ενσωματώνεται τώρα σε όλες τις νέες σπαρτικές Maestro της Horsch, από το 2021 και μετά.

csm_12282_ef3a1ab37f

Βασίλης Σοφός

9
0

Η Horsch ανακοίνωσε τη νέα γενιά σπαρτικών ακριβείας Maestro με την κυκλοφορία των Maestro CV και RV στην Agritechnica 2019 που διαθέτουν το σύστημα AirVac. Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο σύστημα AirSpeed δίνει στους αγρότες μια έξυπνη επιλογή μέτρησης που επιτρέπει στο μηχάνημα να προσαρμόζεται τέλεια και μεμονωμένα στις απαιτήσεις του αγροκτήματος. Μαζί με την αναβάθμιση αυτή έρχεται όμως και επέκταση της γκάμας, αφού, όπως αναφέρει η κατασκευάστρια, τα μοντέλα γίνονται τώρα πέντε (CV και CX, SV και SX, και RV) και θα διατίθενται σε εκδόσεις με έξι έως 36 σειρές.



Εκτός από τα νέα συστήματα μέτρησης, χαρακτηριστικό είναι, ωστόσο, ένα σύστημα εύκολης ρύθμιση σειράς που καθιστούν τα Maestro του 2021 ακόμη πιο αποτελεσματικά. Η Horsch χρησιμοποίησε και τα δύο συστήματα μέτρησης σε πρωτότυπα μηχανήματα τον τελευταίο χρόνο και, όπως τονίζει η ίδια, οι αγρότες που τα δοκίμασαν εντυπωσιάστηκαν από τον απλό χειρισμό, τον αξιόπιστο διαχωρισμό και την ακριβή τοποθέτηση και ενσωμάτωση των σπόρων.

Η αρχιτεκτονική των δύο συστημάτων

Αρχικά, το σύστημα AirVac χρησιμοποιεί αντλία κενού για αξιόπιστη διαμόρφωση, υψηλή ακρίβεια και για ταχύτητες σποράς έως και 12 χλμ./ώρα ενώ προσφέρει μεγάλη ευελιξία για ευρύτερη ποικιλία καλλιεργειών. Παράλληλα, το AirVac προσαρμόζεται ευκολότερα στις εκάστοτε συνθήκες σποράς. Από την άλλη μεριά, η Horsch εξηγεί ότι το σύστημα AirSpeed χρησιμοποιεί υπερπίεση για ακριβή διαμόρφωση, παρέχοντας πολύ καλές αποστάσεις φύτευσης με υψηλές ταχύτητες εργασίας.



Προσφέρει όμως και σταθερότερη ενσωμάτωση του κόκκου μέσω ενός συστήματος εκτόξευσης και ενός κυλίνδρου σύλληψης για μέγιστη ισχύ και απόδοση. Και τα δύο συστήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ακριβή διαχωρισμό σιτηρών σε μια μεγάλη ποικιλία καλλιεργειών όπως ο αραβόσιτος, τα ζαχαρότευτλα, ο ηλίανθος, η σόγια και η ελαιοκράμβη με περαιτέρω ποικιλίες, όπως φασόλια και μπιζέλια. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, η ξύστρα δεν χρειάζεται να ρυθμιστεί ή να αλλάξει μεταξύ των καλλιεργειών, απαιτώντας μόνο τον σωστό δίσκο μέτρησης και συνεπώς έτσι μειώνεται σημαντικά η διαχείριση των σπόρων από τον χειριστή.



Παράλληλα, ένας αισθητήρας κόκκων παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ακρίβεια της διαμόρφωσης και, καθώς τα δύο συστήματα κινούνται ηλεκτρικά, εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται οι τεχνολογίες όπως το SectionControl (Έλεγχος Τμήματος) και VariableRate (Μεταβλητός Ρυθμός Σποράς) για κάθε μεμονωμένη σειρά. Κάτι εξίσου καινοτόμο που θα δούμε στα νέα μηχανήματα σποράς είναι το σώμα του σπόρου, το οποίο βελτιώθηκε παρέχοντας μεγαλύτερην σταθερότητα και υψηλότερη πίεση του υδραυλικού μαχαιριού. Αυτό συνδέεται στο κυρίως πλαίσιο με τρόπο που διευκολύνει την αλλαγή του αριθμού σειρών από 12 σε 8, μια ειδική απαίτηση των πελατών σύμφωνα με την Horsch.



Το λίπασμα, τέλος, εφαρμόζεται μέσω ενός δίσκου και το βάθος του μπορεί να ελεγχθεί ξεχωριστά, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε βαριά, κολλώδη εδάφη. Ο δίσκος λιπάσματος είναι προσαρτημένος στη μονάδα σειρών με τις αποστάσεις μεταξύ των σειρών να μπορούν εύκολα να τροποποιηθούν.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία