BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το διπλό δίσκο Twin-TeC + για ακριβέστερη σπορά βάζει η Amazone στις εξάμετρες Cirrus

Οι νέες εξάμετρες σπαρτικές Cirrus 6003-2 και 6003-2D της Amazone είναι τώρα διαθέσιμες με διπλούς δίσκους Twin-TeC +, με την κατασκευάστρια να τονίζει ότι αυτό επιτρέπει την ακριβή και γρήγορη σπορά μεγάλων εκτάσεων.

s81_1_954_

Βασίλης Σοφός

28
0

Ικανές να σπέρνουν με ακόμη πιο μεγάλη ακρίβεια αλλά και με αυξημένη ταχύτητα γίνονται οι νέες εξάμετρες σπαρτικές της Cirrus 6003-2 και 6003-2D της Amazone, αφού η εταιρεία εξοπλίζει τα δύο μοντέλα με τα μαχαίρια διπλού δίσκου Twin-TeC+.

Τα υψηλής απόδοσης μαχαίρια διαμέτρου 380 χιλιοστών είναι κατασκευασμένα από προεντεταμένο χάλυβα βορίου για υψηλή αντοχή στη φθορά. Τοποθετημένα σε απόσταση μεταξύ 12,5 εκατοστών και 16,6 εκατοστών, η πίεσή τους μπορεί να ρυθμιστεί υδραυλικά από 15 έως 100 κιλά. Αυτό εξασφαλίζει ακριβή παρακολούθηση του περιγράμματος σε λοφώδες έδαφος και ακριβή τοποθέτηση σπόρων, ακόμη και με μικρούς σπόρους, λέει η Amazone.



Η πίεση του μαχαιριού ρυθμίζεται χρησιμοποιώντας τη βαλβίδα εκτόνωσης πίεσης, ενώ το βάθος εργασίας αλλάζει χρησιμοποιώντας τις μηχανικές λαβές. Παράλληλα, οι κύλινδροι καθοδήγησης βάθους με πλάτος λειτουργίας 50, 65 ή 80 χιλιοστών μπορούν να τοποθετηθούν για να ταιριάζουν με τις συνθήκες φωτός και εδάφους.

Μια σβάρνα με ρυθμιζόμενη ένταση λειτουργίας, μπορεί επίσης να τοποθετηθεί στους τροχούς της δεύτερης σειράς μαχαιριών. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, ο βραχίονας του μαχαιριού, κατασκευασμένος από σφυρήλατο ατσάλι, πυκνώνει στο τέλος και συνδέεται με την αυλακιά, δημιουργώντας έτσι μια μακρύτερη και ισχυρότερη ραφή συγκόλλησης.

Τα μαχαίρια συνδέονται στο πλαίσιο του μηχανήματος μέσω ενός ειδικού σφιγκτήρα ρουλεμάν από σφυρήλατο ατσάλι υψηλής αντοχής ενώ το ανάγλυφο στο εσωτερικό του σφιγκτήρα εμποδίζει την κίνηση ή περιστροφή των τεσσάρων ελαστικών κορδονιών που απορροφούν τους κραδασμούς.

Υπάρχει επίσης ένα μεταλλικό στόπερ που εμποδίζει το βραχίονα του μαχαιριού να ταλαντεύεται κατά τη μεταφορά. Τέλος, οι βραχίονες φέρουν και μια επέκταση στους οδηγούς, κάτι που εμποδίζει το σπόρο να πηδήξει μέσα στο αυλάκι, για ομοιόμορφη τοποθέτηση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία