BACK TO
TOP
Farming

PROLIANT: Ο πρώτος ρυθμιστής ανάπτυξης με έγκριση σε καλαμπόκι για αύξηση παραγωγής

Όλο και περισσότεροι παραγωγοί έχουν αντιληφθεί ότι με την κλιματική κρίση απαιτείται ένα πιο ισχυρό Φυτό καλαμποκιού που στις κρίσιμες φάσεις επικονίασης και γεμίσματος του σπόρου, να περιορίσει τις απώλειες από τυχόν Υψηλές θερμοκρασίες, ακανόνιστη ή ελλιπή άρδευση ή από μειωμένη φωτεινή ακτινοβολία.

424591893_859653982837670_481427786633149639_n

489
0

Το Καλαμπόκι όταν έχει ψεκαστεί με Proliant στο στάδιο των 3-5 φύλλων, Δημιουργεί και Αναπτύσσει

  1. Ένα πλούσιο και μεγάλο ριζικό σύστημα (με πολλά ριζικά τριχίδια), αντλώντας από πιο μεγάλη επιφάνεια εδάφους και τροφοδοτώντας την καλλιέργεια, καλύπτοντας τις υψηλές ανάγκες σε νερό και Θρεπτικά.
  2. Πιο μεγάλα φύλλα που δέχονται περισσότερο φως, εξασφαλίζοντας συνεχή ροή και επάρκεια φωτοσυνθετικών προϊόντων.

Το Proliant  δεν είναι Λίπασμα ή Βιοδιεγέρτης. Είναι Φυτορρυθμιστική ουσία με έγκριση στο Καλαμπόκι. (Αντίστοιχα υπάρχουν για τα Μήλα το Perlan, Ακτινίδιο το Sitofex, βαμβάκι Pix κ.λ.π που αυξάνουν αντίστοιχα την παραγωγή και την ποιότητα των προϊόντων).

Το Proliant  διεγείρει τη σύνθεση πρωτεϊνών και ενζύμων που δρουν στην ανάπτυξη του φυτού. Αυτό κάνει την δομή των κυτταρικών τοιχωμάτων πιο ελαστική, επιτρέποντας φυσικά την μεγέθυνση  και την επιμήκυνσή τους.


Στο χωράφι, το αποτέλεσμα είναι ορατό τόσο στο ριζικό σύστημα  όσο και στα εναέρια μέρη, γεγονός που επιτρέπει καλύτερη φωτοσύνθεση.

To Proliant προγραμματίζει και προετοιμάζει το φυτό του καλαμποκιού να είναι πιο Υγιές και Ισχυρό ώστε να μπορεί να αντέχει στις καταπονήσεις και να εκφράζει το πλήρες γενετικό του δυναμικό για απόδοση και ποιότητα στη συγκομιδή.

Τα πειράματα  που πραγματοποιήθηκαν από την Valent /Sumitomo CHEMICAL  και από την ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ  στην Χώρα  μας έδειξαν αύξηση της Παραγωγής καρπού κατά μ.ο. 110 κιλά / στρ. και της χλωρής μάζας που προορίζεται για ενσίρωμα κατά μ.ο. 230 κιλά /στρ.

Η νέα λύση Proliant είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε καταστάσεις όπου μπορεί να εμφανιστεί στρες των φυτών του καλαμποκιού  από:

  • Bαριά – συνεκτικά εδάφη,
  • Έλλειψη νερού (ακανόνιστα ποτίσματα),
  • Υψηλές θερμοκρασίες κατά τη γονιμοποίηση,
  • Θρεπτικό στρες λόγω μη επαρκούς λίπανσης ή λόγω προβληματικών εδαφών,
  • Σε περιπτώσεις στρες από σοκαρίσματα μεταφυτρωτικών ζιζανιοκτόνων.

Το PROLIANT ® , είναι κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας *  από την  Valent Biosciences,  για την επίδρασή του  στην βελτίωση της πεπτικότητας και στην αύξηση της παραγωγής γάλακτος και κρέατος των Ζώων.

*Ευρωπαϊκό (EP 2 950 663 B1)  και Αμερικανικό (US 20140212539A1).

To PROLIANT είναι φυτορρυθμιστική ουσία και όχι λίπασμα ή βιοδιεγέρτης που προγραμματίζει και προετοιμάζει το φυτό του καλαμποκιού για να είναι πιο υγιές και ισχυρό ώστε να μπορεί να αντέχει στις καταπονήσεις και να εκφράζει το πλήρες γενετικό του δυναμικό για μέγιστη απόδοση και ποι- ότητα στη συγκομιδή.

Τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα να χρησιμοποιούνται με ασφαλή τρόπο. Να διαβάζετε πάντα την ετικέτα και τις πληροφορίες σχετικά με το προϊόν πριν από τη χρήση, καθώς και τις προειδοποιητικές φράσεις και σύμβολα. Α.Α.Δ.Α.: 8327/ 12.04.2023

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές