BACK TO
TOP
Διεθνή

Την παραίτησή της υποβάλλει η Τερέζα Μέι στις 7 Ιουνίου

Μετά από μήνες έντονης φημολογίας, η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι παραιτείται από πρωθυπουργός της Βρετανίας, στις 7 Ιουνίου, πυροδοτώντας έτσι τη διαδικασία που θα φέρει έναν νέο ηγέτη στην εξουσία, από τον οποίο αναμένεται να προωθήσει μια πιο αποφασιστική συμφωνία για το Brexit.

tereza_2

13
0

«Προσπάθησα να κάνω το Ηνωμένο Βασίλειο μια χώρα που εργάζεται για τους πολλούς, όχι τους λίγους, και να παραδώσω το Brexit.Εκανα τα πάντα για να πείσω τους βουλευτές να υποστηρίξουν την συμφωνία, δυστυχώς δεν τα κατάφερα». Η Τερέζα Μέι θα παραιτηθεί στις 7 Ιουνίου. Η διαδικασία για τον νέο αρχηγό θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα. 

Η Μέι θα παραμείνει ωστόσο στην εξουσία ως υπηρεσιακή πρωθυπουργός για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για την εκλογή από το Συντηρητικό Κόμμα του διαδόχου της, μια διαδικασία που αναμένεται να γίνει σε περίπου 6 εβδομάδες. Η διαδικασία αυτή για την ανάδειξη του διαδόχου της αναμένεται εξάλλου να αρχίσει στις 10 Ιουνίου, μετά την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας αναμενόταν από την Πέμπτη να προβεί στην ανακοίνωση αυτή. Νωρίς το πρωί σήμερα επισκέφθηκε τον επικεφαλής της Επιτροπής 1922 των Συντηρητικών Σερ Γκράχαμ Μπρέιντ και αμέσως μετά σε δήλωσή της αποκάλυψε πως αποχωρεί.

Πηγή:thetoc.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία