BACK TO
TOP
Διεθνή

Αριθμός ρεκόρ γαλλικών εκμεταλλεύσεων μετατρέπονται σε βιολογικές

Ένας αριθμός ρεκόρ για τις γαλλικές εκμεταλλεύσεις μεταπήδησε στην βιολογική παραγωγή πέρυσι, βοηθούμενος από τον κλάδο των σιτηρών που ακολούθησε αρχικά την τάση, δήλωσε η οργάνωση βιολογικών τροφίμων της χώρας.

γαλλια_και_βιολογικα_2

13
0

Η Γαλλία, ο μεγαλύτερος παραγωγός γεωργικών προϊόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόσθεσε 5.000 βιολογικές εκμεταλλεύσεις πέρυσι, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό των 4.200 που παρατηρήθηκε τόσο το 2016 όσο και το 2017, ανέφερε η Agence Bio σε ετήσια επισκόπηση για την αγορά.

Αυτό αύξησε τον αριθμό των βιολογικών γεωργικών εκμεταλλεύσεων κατά 13% σε 41.600 των γαλλικών εκμεταλλεύσεων. Η έκταση της βιολογικής καλλιεργήσιμης γης αυξήθηκε κατά 17% - 2 εκατ. Εκτάρια - ή σε 7,5% του συνόλου γεωργικής γης.

Στον τομέα των καλλιεργειών, η βιολογική έκταση αυξήθηκε κατά 31% σε 514.000 εκτάρια ή σε 4.3% της εθνικής καλλιεργούμενης έκτασης.

"Έχουμε κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός στον τομέα των καλλιεργειών", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Philippe Henry, αγρότης και πρόεδρος της Agence Bio. "Πρωτύτερα δεν ήταν τελειωμένο πράγμα το να μετατραπεί κάτι σε βιολογικό, τώρα φαντάζει σαν  κάτι φυσιολογικό."

Οι χαμηλές τιμές για τους συμβατικούς κόκκους, οι επιδοτήσεις για τη βιολογική γεωργία και οι επενδύσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα ενθάρρυναν τους περισσότερους καλλιεργητές να μεταπηδήσουν στα βιολογικά, ανέφερε η Agence Bio, προσθέτοντας ότι οι μετατροπές αυτές ήταν κυρίως έξω από τις ζώνες των σιτηρών με τις υψηλότερες αποδόσεις.

Το μερίδιο της βιολογικής γεωργικής γης στη Γαλλία, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι μόνο το ήμισυ του στόχου του 15% που έχει θέσει η κυβέρνηση για το 2022.

Η απότομη αύξηση της βιολογικής παραγωγής συνέβαλε στη διατήρηση της ταχύτητας με την έντονη καταναλωτική ζήτηση και τις εισαγωγές ανώτατων ορίων, ανέφερε η Agence Bio.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία