BACK TO
TOP
Διεθνή

Η συμφωνία USMCA θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να εστιάσουν στην Κίνα

Τη δυνατότητα να επικεντρωθεί στην Κίνα, καταδεικνύοντας παράλληλα τη δέσμευση ΗΠΑ για ελεύθερο εμπόριο, θα επιτρέψει στον Λευκό Οίκο η επικύρωση της δράση USMCA, της εμπορικής δηλαδή συμφωνίας Ηνωμένων Πολιτειών-Μεξικού-Καναδά, που υποβλήθηκε για πρώτη φορά στο Κογκρέσο από τη διοίκηση της Trump, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

02148_PresTrumpSonnyPerdue04252017

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

21
0

Ιδιαίτερα οφέλη για την επίλυση του εμπορικού πολέμου με την Κίνα θα έχει η επικύρωση του εμπορικού συμφώνου USMCA, που θα επιφέρει όπως αναφέρουν οι αναλυτές μέτρια κέρδη στις εξαγωγές των ΗΠΑ και θα διατηρήσει την αφορολόγητη πρόσβαση για τα περισσότερα αγροτικά προϊόντα των ΗΠΑ στον Καναδά και το Μεξικό, όπως τόνισαν δύο ανώτερα μέλη του αμερικανικού Σώματος σε συνεδρίαση της ομάδας αγροτικών για το εν λόγω εγχείρημα την περασμένη Πέμπτη.

Ο πρόεδρος της επιτροπής γεωργίας κ. Collin Peterson δήλωσε ότι αναμένει ψηφοφορία για το USMCA εντός ενός ή δύο μηνών και ζήτησε υπομονή καθώς οι τελικές διατάξεις εκπονούνται. Οι Δημοκρατικοί του Σώματος διεξάγουν διαπραγματεύσεις με τον Λευκό Οίκο για το πλαίσιο εργασίας, περιβάλλοντος, φαρμάκων και επιβολής. Οι Ρεπουμπλικανοί του Κογκρέσου και οι αγροτικές ομάδες έχουν πιεστεί για μήνες προς την ψηφοφορία.

"Το μεγαλύτερο ζήτημα είναι να κάνουμε κάτι για την Κίνα", δήλωσε ο Peterson, Δημοκρατικός από τη Μινεσότα. "Θα είναι δύσκολο να το κάνουμε αν δεν βγάλουμε πέρα αυτήν τη συμφωνία. Πρέπει να το λύσουμε αυτό. "

"Δεν μπορούμε πλέον να καθυστερήσουμε. Βοηθά την Κίνα κάθε μέρα να καθυστερούμε », δήλωσε ο Τέξας, κ. Κέβιν Μπράντι, ο Ρεπουμπλικανός ηγέτης στην Επιτροπή Οδών και Μέσων. Μια σειρά δημοκρατικών βουλευτών ζήτησε την ψηφοφορία το συντομότερο δυνατόν. "Οι αγρότες δεν θέλουν βοήθεια. Θέλουν το εμπόριο », δήλωσε ο Zippy Duvall, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αμερικανικού Γραφείου Γεωργίας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία