BACK TO
TOP
Διεθνή

Η Ευρωβουλή εγκρίνει την ομάδα Επιτρόπων της Φον ντερ Λάιεν

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε σήμερα οριστικά τη σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής — το τελευταίο εμπόδιο που είχε απομένει πριν αναλάβει τα καθήκοντά της — στο Στρασβούργο, με πλειοψηφία 461 υπέρ και 157 κατά.

oursoulaa

9
0

Η νέα πρόεδρος της Κομισιόν, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που διορίστηκε στο αξίωμα τον Ιούλιο, δυσκολεύτηκε αρκετά τις τελευταίες εβδομάδες να οριστικοποιήσει τη σύνθεση της ομάδας της, που είναι προγραμματισμένο να αναλάβει τα καθήκοντά της την Κυριακή 1η Νοεμβρίου.

Κατά την εναρκτήρια δήλωσή της, η εκλεγείσα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ursula von der Leyen, επανέλαβε πολλές από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου τον Ιούλιο και από τους ορισθέντες Επιτρόπους κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ακρόασης. Τόνισε ότι θα θεσπιστούν τα κατάλληλα επενδυτικά και κανονιστικά πλαίσια για να μπορέσει η Ευρώπη να πρωτοστατήσει διεθνώς σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα: την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή, την ανάπτυξη, την ένταξη, την καινοτομία και την ψηφιοποίηση, καθώς και την προστασία της δημοκρατίας, τις αξίες, τα δικαιώματα των πολιτών και το κράτος δικαίου. Επιβεβαίωσε επίσης μία ακόμη αλλαγή χαρτοφυλακίου την οποία ζήτησε το Κοινοβούλιο μετά τις ακροάσεις, γεγονός που καθόρισε την καταλληλότητα των υποψηφίων για το ρόλο και το Σώμα των Επιτρόπων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία