BACK TO
TOP
Διεθνή

Νέα κρούσματα αφρικανικής πανώλης σε αγριόχοιρους στην ανατολική Γερμανία

Τρία νέα κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων επιβεβαιώθηκαν σε αγριόχοιρους στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου στην ανατολική Γερμανία. Αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου το ομοσπονδιακό υπουργείο Γεωργίας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων περιστατικών στα 49.

7893

12
0

Σημειώνεται ότι το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε στις; 10 Σεπτεμβρίου και μέσα σε αυτά, όπως επισημαίνει το υπουργείο, περιλαμβάνονται άγρια ζώα, ενώ κανένας χοίρος σε εκτροφείο δεν έχει προσβληθεί.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, μάλιστα, εντοπίστηκε κι άλλο κρούσμα σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από την περιοχή όπου εντοπίστηκαν τόσο τα τελευταία τρία κρούσματα όσο και τα αρχικά.

Παράλληλα, συνεχίζονται από τις γερμανικές αρχές οι εντατικές έρευνες γύρω από ορισμένα νεκρά αγριογούρουνα στο Βρανδεμβούργο, προκειμένου να εκτιμηθεί ο βαθμός εξάπλωσης της νόσου, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να βρεθούν κι άλλα κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων σε αγριόχοιρους.

Για το λόγο αυτό, μετά τις πρώτες εξαγγελίες κρουσμάτων του Σεπτεμβρίου, η Κίνα Η Κίνα και μια σειρά από αγοραστές χοιρινού κρέατος απαγόρευσαν τις εισαγωγές γερμανικού χοιρινού, γεγονός που συνέβαλε στην αύξηση των κινεζικών τιμών χοιρινού.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία