BACK TO
TOP
Διεθνή

Διαδηλώσεις κτηνοτρόφων σε όλη την Ευρώπη για καλύτερη τιμή στο γάλα

Σειρά εκδηλώσεων και διαδηλώσεων κτηνοτρόφων σε σημαντικές ευρωπαϊκές πόλεις εγκαινίασε την 1η Ιουνίου η παγκόσμια μέρα του γάλακτος, με τους παραγωγούς να διεκδικούν υψηλότερες τιμές από τις γαλακτοβιομηχανίες.

Bonn

13
0

 Σε ρόλο «παρακινητής» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γάλακτος (EMB), ένας οργανισμός που συσπειρώνει στους κόλπους του ομάδες κτηνοτρόφων από ολόκληρη την ήπειρο. Η αρχή έγινε την πρώτη του μήνα, όπου Γερμανοί, Ιταλοί, Γάλλοι και Βέλγοι διεκδίκησαν ο καθένας στη χώρα του, πιο βιώσιμες για τις εκμεταλλεύσεις τους τιμές στο γάλα.

Οι Γερμανοί αγελαδοτρόφοι είχαν ξεκινήσει ήδη από τις 27 Μαΐου τις κινητοποιήσεις με σύνθημα «Ακούστε Προσεκτικά». Στοιχεία που επικαλείται η EMB αποδεικνύουν ότι οιι διαχειριστές οικογενειακών κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, αποκομίζουν από την εργασία τους ένα μέσο εισόδημα πολλές φορές χαμηλότερο και από τον βασικό μισθό.

Μάλιστα αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι ο δείκτης τιμών στο γάλα και το βούτυρο σε παγκόσμιο επίπεδο δείχνει πως ανακάμπτει. «Δεν έχει ακολουθήσει πάντως την πορεία αυτή και η τιμή παραγωγού» σχολιάζει σε σημείωμα το λόμπι των αγελαδοτρόφων.

Μετά τις κινητοποιήσεις της 1η Ιουνίου, ακολουθούν αντίστοιχες σε Γερμανία και Ελβετία στις 11 του μήνα, ενώ και η Πορτογαλία θα ακολουθήσει, με την ημερομηνία να παραμένει άγνωστη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία