BACK TO
TOP
Διεθνή

Σχεδόν ολοσχερής η ζημιά σε οινοστάφυλλα Malvasia από την έκρηξη ηφαιστείου στα Κανάρια Νησιά

Η ηφαιστειακή έκρηξη στα Κανάρια Νησιά, το προηγούμενο διάστημα, είχε ως αποτέλεσμα

volcano2

47
0

Οινοποιοί είναι σε κατάσταση σοκ. Εξήντα από τα 871 εκτάρια αμπελώνων της La Palma έχουν υποστεί ζημιά από τη ροή της λάβας και τη στάχτη, σύμφωνα με τη γεωργική οργάνωση Coag-Canaries.

Η έκρηξη του ηφαιστείου έρχεται μετά από έναν καύσωνα στα μέσα Αυγούστου που κατέστρεψε μεταξύ 80 και 90% των σταφυλιών Malvasia.

«Τα τελευταία χρόνια είχαμε πιο ήπιους χειμώνες, έτσι ο καύσωνας κατέστρεψε τα σταφύλια που καλλιεργήθηκαν σε αμπέλια που ήταν ήδη στρεσαρισμένα», είπε ο Adalberto Martin, πρόεδρος του ρυθμιστικού συμβουλίου της La Palma DO. Πρόσθεσε ότι είχε επίσης καταστρέψει τα αμπέλια στις νότιες πλαγιές της Τενερίφης, το αδελφό νησί της Λα Πάλμα.

Αντιμέτωπος με συχνές εκρήξεις της Αίτνας της Σικελίας, που ξέσπασαν την Τρίτη (21 Σεπτεμβρίου) για 51η φορά φέτος, ο Federico Lombardo di Monte Lato, επικεφαλής στο Οινοποιείο Firriato, είπε ότι η ζώνη Etna DOC σχεδίαζε να διεξαγάγει έρευνα για το πώς η τέφρα μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα της φωτοσύνθεσης κατά τη διάρκεια των φαινολικών σταδίων ανάπτυξης φύλλων και σταφυλιών, καθώς και την προστασία τους από ηλιακά εγκαύματα.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία