BACK TO
TOP
Διεθνή

Η παγκόσμια αγορά κάθετης γεωργίας θα αγγίξει τα 100 δισ. δολάρια έως το 2035

Η αυξημένη προσήλωση στην καλλιέργεια τροφίμων, διασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία του περιβάλλοντος, αναδεικνύεται ως ο κύριος παράγοντας που θα ωθήσει την ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς κάθετης γεωργίας από το 2023 έως το 2035, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Research Nester.

καθετη_γεω

49
0

Σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία, ο τομέας της κάθετης γεωργίας πρόκειται να φτάσει σε αξία 96,33 δισεκατομμυρίων δολαρίων (87,88 δισεκατομμύρια ευρώ) έως το 2035. Επιπλέον, η αυξανόμενη κατανάλωση βιολογικών τροφίμων θεωρείται επίσης ένας άλλος παράγοντας που θα συμβάλει στην ανάπτυξη αυτής της αγοράς τα επόμενα χρόνια.

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η κάθετη γεωργία, όπως η ελαχιστοποίηση της χρήσης γεωργικής γης, η μείωση της κατανάλωσης νερού και η παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, αναμένεται να κινητοποιήσουν το ενδιαφέρον προς αυτή την καινοτόμο τεχνολογία.

Ωστόσο, το υψηλό κόστος για την εγκατάσταση συστημάτων κάθετης γεωργίας, η έλλειψη ευαισθητοποίησης σχετικά με τα οφέλη της τεχνολογίας αυτής, και η έλλειψη καλά εξοπλισμένων συστημάτων παγκοσμίως αποτελούν προκλήσεις που αναμένεται να αντιμετωπίσει ο κλάδος, σύμφωνα με δηλώσεις της Research Nester.

Βόρεια Αμερική

Στη Βόρεια Αμερική, η αγορά κάθετης γεωργίας προβλέπεται να δημιουργήσει τα υψηλότερα έσοδα έως το τέλος του 2035. Οι κύριοι παράγοντες που αναμένεται να φέρουν κερδοφόρες ευκαιρίες ανάπτυξης για την επέκταση της αγοράς είναι η αυξανόμενη ζήτηση για θρεπτικά τρόφιμα, μαζί με το κύμα επενδύσεων που εστιάζεται στη δημιουργία οικοσυστημάτων για τη μελλοντική παραγωγή τροφίμων.

Επιπλέον, η διαθεσιμότητα φρέσκων λαχανικών στα καταστήματα λιανικής αναμένεται να αυξηθεί, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών μετατοπίζονται προς τα προϊόντα «φρέσκα από το αγρόκτημα στο τραπέζι». Αυτή η τάση αποτελεί επιπλέον κίνητρο για την αύξηση της χρήσης της κάθετης γεωργίας, σύμφωνα με έρευνα της Nester.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία