BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τα νέα της αγροτικά ελαστικά υψηλής πλευστότητας λάνσαρε η Continental

Η εταιρεία λέει πως το νέο ελαστικό για τρακτέρ προσφέρει μεγάλη ασφάλεια στο δρόμο, μειωμένη συμπύκνωση του εδάφους και εξοικονόμηση καυσίμου.

4__continental_vf_technology_002

Βασίλης Σοφός

29
0

Την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία N.flex ενσωμάτωσε στα νέα της ελαστικά για τρακτέρ η Continental, μετά από ένα μεγάλο διάστημα έρευνας και ανάπτυξης στο Λουσάντο της Πορτογαλίας, εκεί όπου «γεννιούνται» τα περισσότερα ελαστικά της εταιρείας. Σύμφωνα με την Continental η τεχνολογία N.flex βελτιώνει την απορρόφηση των κραδασμών στο ελαστικό και το βοηθάει να εππιτρέφει στην κανονική του μορφή ύστερα από μια πραγματικά βαριά χρήση εντός του πεδίου εργασίας.

Τα νέα ελαστικά διαθέτουν ένα πιο εύκαμπτο πλευτικό τοίχωμα, το οποίο επιτρέπει στο τρακτέρ να φέρει ακόμη και 40% μεγαλύτερο φορτίο με την ίδια πίεση αέρα, συγκριτικά με ένα άλλο συμβατικό ελαστικό. Όπως λέει η κατασκευάστρια, οι πιέσεις του ελαστικού μπορούν να μειωθούν μέσα στο πεδίο ακόμη και όταν το τρακτέρ κουβαλάει το ίδιο φορτίο, με το ελαστικό να είναι σχδιασμένο να εκμεταλλεύεται αυτό το χαρακτηριστικό προσφέροντας διανομή βάρους του τρακτέρ σε μεγαλύτερη επιφάνεια, μειώνοντας τη συμπύκνωση του εδάφους.

Η πιο ευέλικτη κατασκευή του ελαστικού της Continental συμβάλλει στην εξοικονόμηση καυσίμου αλλά κάνει την οδηγική συμπεριφορά του τρακτέρ πιο ομαλή στο δρόμο, ακόμη και όταν οι πιέσεις του ελαστικού είναι εκείνες που έχουν τα τρακτέρ κινούμενα στο χωράφι. «Τα συγκεκριμένα ελαστικά προσφέρουν αυτό ακριβώς που θέλουν οι αγρότες, τη δυνατότητα να μπορούν εκείνοι να κατευθυνθούν προς το χωράφι και να αρχίσουν τη δουλειά χωρίς να να πρέπει να αλλάξουν τις πιέσεις», λέει ο Richard Hutchins, υπεύθυνος πωλήσεων της Continental στην Αγγλία.

Ο Hutchins λέει ότι η τεχνολογία που ενσωματώνει το νέο ελαστικό αντιπροσωπεύει μια εκ βάθρων αλλαγή του τρόπου με τον οποίο σχεδιάζονταν τα αγροτικά ελαστικά για χρόνια. Διαθέσιμα τόσο για τρακτέρ όσο και για θεριζοαλωνιστικές μηχανές τα νέα ελαστικά θα είναι διαθέσιμα σε λίγους μήνες από τώρα και θα παρουσιαστούν φυσικά στην επερχόμενη έκθεση Agritechnica.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία