BACK TO
TOP
Διεθνή

Επανεκκίνηση της χοιροτροφίας μετά την πανώλη ξεκινά η Κίνα

Τρόπους επανεκκίνησης της χοιροτροφίας αναζητά το Πεκίνο καλώντας τις τοπικές κυβερνήσεις να αναλάβουν δράσεις προς την κατεύθυνση αυτή, επικαλούμενο την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα που εξασφαλίζει η εκτροφή χοίρων στις επαρχίες της Κίνας.

960x620__1_

13
0

Με το εισόδημα των αγροτών συνδέεται η παραγωγή και εμπορική διάθεση χοιρινού κρέατος στην Κίνα αναφέρει ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Γεωργίας, με τον επικεφαλής του, Χαν Τσανγκφού, να υποστηρίζει ότι ««πρέπει να κατανοήσουμε βαθιά την ιδιαίτερη σημασία της σταθεροποίησης της παραγωγής χοίρων από την οπτική της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και να αναλάβουμε την παραγωγή και τον εφοδιασμό των χοίρων ως σημαντικό πολιτικό καθήκον»

Υπενθυμίζεται ότι το κοπάδι των χοίρων της Κίνας υποχώρησε κατά περισσότερο από 40% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν λόγω της αφρικανικής πανώλης των χοίρων. Βέβαια τελευταία υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ρυθμός συρρίκνωσης του κοπαδιού αρχίζει και επιβραδύνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου.

Το υπουργείο κάλεσε τους τοπικούς ηγέτες να αναλάβουν την ευθύνη για την εξασφάλιση προμηθειών πριν από τις αργίες του Σεληνιακού Νέου Έτους και το Εθνικό Λαϊκό Συνέδριο το Μάρτιο. Οι αγρότες θα πρέπει να σταματήσουν τη μετατόπιση των αποθεμάτων και την μείωση των αναπαραγωγικών χοιρομητέρων ώστε να εξασφαλίσουν ότι η παραγωγή θα επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, ανέφερε.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία