BACK TO
TOP
Διεθνή

Τίτλους ιδιοκτησίας σε ακτήμονες αγρότες μοιράζει ο Μπολσονάρο

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Jair Bolsonaro εξέδωσε την Τρίτη διάταγμα που θα επιτρέψει σε δεκάδες χιλιάδες μικρούς αγρότες να αποκτήσουν τελικά τον τίτλο στη γη που καλλιεργούν, κάνοντας καλό σε μια υπόσχεση εκστρατείας στον αγροτικό τομέα που υποστήριξε την εκλογή του.

bolsonaro_2

0
0

Το μέτρο τακτοποίησης της γης, το οποίο τίθεται σε ισχύ αμέσως, αλλά πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο εντός 120 ημερών, ισχύει μόνο για τις εκτάσεις που έχουν καταληφθεί από τους αγρότες πριν από τον Μάιο του 2014 και με μέγεθος έως 2.500 εκτάρια (6.178 στρέμματα).

Η υπουργός Γεωργίας Tereza Cristina δήλωσε ότι το διάταγμα θα επιτρέψει στους μικροκαλλιεργητές να λάβουν πίστωση ότι τους αρνούνται λόγω έλλειψης τίτλου και θα παράγουν περισσότερη αγροτική ευημερία.

Το διάταγμα απλουστεύει τη γραφειοκρατία που αποτελεί εμπόδιο για ένα εκατομμύριο μικρών οικογενειών που κατέχουν γη για να αποκτήσουν τίτλους, γεγονός που δεν ήταν σε θέση να επιλύσει αρκετές προηγούμενες κυβερνήσεις.

Οι αγρότες θα πρέπει να συνδεθούν με το Αγροτικό Περιβαλλοντικό Μητρώο (CAR) το οποίο έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθεί τη χρήση της γης στη Βραζιλία και να προστατεύει από την αποψίλωση των δασών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία