BACK TO
TOP
Πολιτικές

Προειδοποίηση Πάιατ για τυχόν παρέμβαση Ρωσίας στις εκλογές

Για ρωσικές προσπάθειες υπονόμευσης του ρόλου του Οικονομικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου έκανε λόγο χθες ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν έχει δει αποδείξεις προσπάθειας ανάμιξης της Ρωσίας στις επερχόμενες ελληνικές εκλογές.

paiat

Agronews

10
0

Σε ερώτηση που του απηύθυνε ο ΑΝΤ1 στο περιθώριο του συνεδρίου DisinfoWeek, κατά της παραπληροφόρησης, σχετικά με το αν ανησυχεί για εκστρατείες παραπληροφόρησης στην Ελλάδα ενόψει των ευροεκλογών, αλλά και των εθνικών εκλογών ο κ. Πάιατ απάντησε: 

Όπως είπα, όλες οι ανοιχτές κοινωνίες μας είναι ευάλωτες σε αυτά τα νέα εργαλεία. Το μάθαμε αυτό με τον άσχημο τρόπο στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τις προεδρικές εκλογές μας. Έχουμε δει στοιχεία αυτού του είδους χειραγώγησης των πληροφοριών στην Ελλάδα. Έχουμε δει ρωσικές προσπάθειες στην Εκκλησία, προσπάθειες υπονόμευσης του ρόλου του Οικουμενικού Πατριάρχη. Δεν μπορώ να σας πω ότι έχω δει αποδείξεις προσπαθειών για ανάμειξη στις επερχόμενες εκλογές της Ελλάδας αλλά ο σκοπός αυτής της εκδήλωσης απόψε είναι να επιστήσουμε την προσοχή, ώστε οι δημοκρατικοί θεσμοί της Ελλάδας, ο ελεύθερος Τύπος της Ελλάδας – που είναι αρκετά ισχυροί – να είναι σε εγρήγορση και σε θέση να απαντήσουν".

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία