BACK TO
TOP
Πολιτικές

Πολιτική κόντρα εκτός ορίων με προσωπικές επιθέσεις στη βουλή

Εκτός κάθε ορίου κινήθηκαν, ειδικά στις δευτερολογίες τους, Τσίπρας και Μητσοτάκης στη Βουλή προσδιορίζοντας εν πολλοίς και το ύφος της προεκλογικής περιόδου.

80b1ebe047f242689ed2531053e5de98

11
0

Οι αιχμές μεταξύ των δύο πολιτικών αντρών ήταν προσωπικές και βαρύτατες εμπλέκοντας στην αντιπαράθεση τους και μέλη της οικογένειας τους.

Επί της ουσίας ήταν ο Αλέξης Τσίπρας που σήκωσε το γάντι απαντώντας στις κατηγορίες Μητσοτάκη που διατύπωσε ο αρχηγός της ΝΔ κατά την αρχική του τοποθέτηση με αφορμή (κυρίως) τις τελευταίες αποκαλύψεις για τις διακοπές του με την θαλαμηγό.

 

 

Ο Πρωθυπουργός φανερά οργισμένος απευθυνόμενος στον ενικό χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «Στέφανο Χίο της πολιτικής» τονίζοντας ταυτόχρονα ότι ούτε ο ίδιος περίμενε πως ο συνομιλητής του θα έπιανε τον πάτο της κατηφόρας.

 

«Είσαι πολύ λίγος για να μιλάς εσύ σε μένα για ελίτ» είπε δείχνοντας με το δάχτυλο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε (για πρώτη φορά) με λεπτομέρειες στην συνεργάτη του Κατερίνα Παναγοπούλου αλλά και στις τριήμερες διακοπές του με το σκάφος του εκλιπόντα συζύγου της επιχειρώντας έτσι να κλείσει το ζήτημα.

 

Στο σημείο αυτό «κάρφωσε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι και εκείνος το ίδιο διάστημα μετά την πυρκαγιά στο Μάτι έκανε μεταφορές με ελικόπτερα σε σπίτια εφοπλιστών. Τον κατηγόρησε εξάλλου για τις σχέσεις που διατηρούσε στο παρελθόν με τον φυγόδικο Μιχάλη Χριστοφοράκο, για το σπίτι που έχει δίπλα στο πρώην στέλεχος της SIEMENS αλλά και για το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι.

 

Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε επίσης τον Μητσοτάκη ότι επαναλαμβάνει τα δημοσιεύματα αλλά και τα ρεπορτάζ του «Σκάι» του Αλαφούζου, αλλά και των «Νέων» του Μαρινάκη και έκανε λόγο για τυμβωρυχία σε ότι αφορά την πυρκαγιά στο  Μάτι.

 

Αναφέρθηκε τέλος και στην υπόθεση του πρώην στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκου Γεωργιάδη και έκλεισε την παρέμβαση του με την προειδοποίηση «Θα σας πάω μέχρι τέλους».

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στους ίδιους τόνους. Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι είναι εκείνος που βάζει τα άθλια ΜΜΕ  να χτυπήσουν την οικογένεια του και για πρώτη φορά άφησε προσωπικές αιχμές κατά της οικογενείας του Πρωθυπουργού ότι πλούτισε κάνοντας δουλειές με τη χούντα.

 

Οξύτατος ήταν και κατά στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης τον οποίο κατήγγειλε ότι κάνει ρουσφέτια σε επιχειρηματίες.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε το λόγο για να απαγγείλει μόνο ένα στίχο του Μανώλη Αναγνωστάκη «Δεν έφταιγε αυτός τόσος ήταν».

 

Νωρίτερα Τσίπρας και Μητσοτάκης προσήλθαν στη συζήτηση με εκ διαμέτρου αντίθετες αποστολές.

 

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε με κάθε τρόπο να αφήσει πίσω του όσα εξέθεσαν το τελευταίο διάστημα τον ΣΥΡΙΖΑ και εξόργισαν τους ψηφοφόρους του. Προφανής του στόχος να ξαναχτίσει την εικόνα του ηγέτη που έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια και την οδηγεί στην ανάκαμψη αποδίδοντας στους πολλούς εκείνα που απώλεσαν,  αλλά και να αποδομήσει τον πολιτικό του αντίπαλο καταλογίζοντας του ότι το σχέδιο του είναι σχέδιο μνημονίων και ΔΝΤ.

 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την πλευρά του δεν έκρυψε ότι στόχος του και προεκλογική του στρατηγική είναι να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ εκ των έσω απομειώνοντας το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς «πατώντας» τόσο στον Πολάκη, αλλά και στις τελευταίες αποκαλύψεις για την πυρκαγιά στο Μάτι και στις διακοπές του Πρωθυπουργού με την υπερπολυτελή θαλαμηγό.

 

«Δεν ήρθα εδώ να αντιπαρατεθώ μαζί σας στα ασήμαντα στους αντιπερισπασμούς και στα επικοινωνιακά κόλπα» ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας καθώς όπως εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ασυναγώνιστος στην μαύρη προπαγάνδα και τον κιτρινισμό.

 

Και συνέχισε επιχειρώντας να καθορίζει ο ίδιος την θεματολογία της συζήτησης "ήρθα να αντιπαρατεθώ με τον πολιτικό σχεδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη που έριξε την χώρα στα βράχια".

 

Η προσπάθεια του αυτή φάνηκε πάντως ότι εξόργισε τους βουλευτές της ΝΔ

 

«Νας μας μιλήσει για τα κότερα και τα πούρα» ακούστηκε από τα έδρανα της αξιωματική αντιπολίτευσης προκαλώντας την παρέμβαση του Νίκου Βούτση.

 

Ο πρωθυπουργός απέφυγε εκείνη την στιγμή να σχολιάσει τις αιχμές.

 

Αρκετά αργότερα απάντησε εμμέσως τονίζοντας ότι με κουτσουμπολιά, κίτρινο τύπο και δολοφονίες χαρακτήρων η ΝΔ δεν θα πάει μακριά.

 

Προτίμησε ωστόσο να επανέλθει στα έργα και στις ημέρες της διακυβέρνησης του, αλλά και στις βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με το πολιτικό του πρόγραμμα.

 

Συνέδεσε δε τα δύο προγράμματα με τις ευρωεκλογές και κατά επέκταση και με τις εθνικές εκλογές προειδοποιώντας χωρίς περιστροφές τα θετικά μέτρα θα εφαρμοστούν μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ παραμείνει στην κυβέρνηση και αν ο Βέμπερ δεν εκλεγεί στην κορυφή της Κομισιόν.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε επι μακρόν στις χθεσινές του εξαγγελίες του τονίζοντας καταχειροκροτούμενος ότι δεν πρόκειται περί προεκλογικών δώρων «Είναι μόνιμα δώρα για το 2019, για το 2020 αλλά και για τα επόμενα χρόνια. Εμείς δεν ερχόμαστε να υποσχεθούμε ερχόμαστε να εγγυηθούμε» τόνισε.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντίθετα αναφέρθηκε επί μακρόν τόσο στον Πολάκη «είναι το ίδιο πρόσωπο με τον Τσίπρα διότι λέει ότι δεν μπορεί να πει εκ θέσεως ο πρωθυπουργός» είπε, αλλά και στην υπόθεση με την θαλαμηγό.

 

«Τώρα δεν θα λέμε να τος να τος ο πρωθυπουργός αλλά να τος να τος ο Τσίπρας ο σκάφατος» τον ειρωνεύθηκε.

 

Συσχέτισε δεν τις χθεσινές εξαγγελίες με την προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει ατζέντα λόγω του πανικού της από τις αποκαλύψεις.

 

«Τα γεγονότα εκδικούνται. Ανεβήκατε στην εξουσία μέσα σε ένα κρεσέντο λαικισμού και ψεμάτων. Πέφτετε μέσα σε σύννεφο οργής, απαξίωσης και χλεύης» τόνισε, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε « Και άλλοι έχασαν εκλογές. Αλλά έχασαν με αξιοπρέπεια. Ψεύτες πολιτικούς έχει γνωρίσει ο τόπος. Αλλά τέτοιον υποκριτή σαν και εσάς, κανέναν».

 

Ο αρχηγός της ΝΔ αναφέρθηκε και στις εξαγγελίες Τσίπρα. Δήλωσε ότι προέρχονται από τους φόρους και τις περικοπές και όχι από την υποτιθέμενη ανάπτυξη.

 

Λίγο πριν αποχωρήσει από την αίθουσα τον πλησίασε ο Παύλος Πολάκης ο οποίος αφού τον ενημέρωσε ότι τον κάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας στα όσα περί φασισμού του χρεώνει, τον προειδοποίησε ότι για τα υπόλοιπα θα πουν αύριο.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαξιωτικά του ζήτησε να φύγει από μπροστά του.

Πηγή:thetoc.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία