BACK TO
TOP
Τράπεζες

Με νέες προτάσεις για δάνεια αγροτών η Εθνική Τράπεζα

Ο ∆ηµήτρης Ζαψαλής, επικεφαλής Κέντρου Πιστοδοδήσεων Μικροµεσαίων Επιχειρήσεων Β2 της Εθνικής Τράπεζας, η οποία ήταν και χορηγός της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στο άνοιγµα που επιχειρεί το τραπεζικό ίδρυµα τα τελευταία χρόνια στις επιχειρήσεις του πρωτογενή τοµέα, αναγνωρίζοντας τη δυναµική του κλάδου και τις ανάγκες εκσυγχρονισµού του.

2_Ethniki

50
0

Ιδιαίτερη µνεία έκανε στη συµβολαιακή που αναπτύσσει η τράπεζα, στην Κάρτα του Αγρότη και στην πρωτοβουλία «Όλη η Ελλάδα ένα Τραπέζι» που αποσκοπεί να δικτυώσει επιχειρήσεις και παραγωγούς του πρωτογενή τοµέα µε στόχο την προώθηση των ελληνικών προϊόντων. Ο ίδιος περιέγραψε, τέλος, το πρόγραµµα µικροχρηµατοδοτήσεων EASI, που δίνει µεταξύ άλλων έµφαση στους νέους αγρότες.

Επενδυτικά δάνεια ώστε να γίνει το βήµα παραπάνω

Για το βήµα παραπάνω θα πρέπει τώρα να συζητάµε για επενδυτικά δάνεια 10ετίας και 20ετίας στον κτηνοτρόφο, υποστήριξε ο αγελαδοτρόφος Σοφοκλής Φιλιππίδης από τις Σέρρες. Κατά την παρέµβασή του στο Milk Conference, ο βραβευθείς από την Agrenda ως Κτηνοτρόφος της Χρονιάς 2019, παρέθεσε παράλληλα και µία προσωπική εµπειρία από ένα πρόσφατο ταξίδι του στην Αµερική όπου «όλοι έλεγαν όταν πήγα στη µονάδα τους ότι είναι πέµπτη, έκτη, ακόµα και έβδοµη, γενιά κτηνοτρόφος. Μαζί µε αυτούς αντίστοιχη γενιά ήταν και οι τράπεζες, ήταν οι εταιρείες που έπαιρναν τα γάλατα, οι συνεταιρισµοί, ήταν οι γεωπόνοι και οι κτηνίατροι».



Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου μαζί με το περιοδικό Beer & Brunch
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία