BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Εξαγορά της Pichon από τον όμιλο Samson Agro

Ο όμιλος Pichon , που κατασκευάζει τα μηχανήματα λιπασματοδιανομής, βρισκόταν στα πρόθυρα πτώχευσης τον περασμένο Νοέμβριο, μέχρι που εξαγοράστηκε από την γαλλική Samson Agro.

samson_agro_1_2

Βασίλης Σοφός

4
0

Την γαλλική Pichon εξαγόρασε ο δανέζικος όμιλος Samson Agro, θέλοντας να υλοποιήσει τη φιλοδοξία του να καταστεί ο μεγαλύτερος κατασκευαστής δεξαμενών λιπάσματος στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντής της Samson Agro, Λαρς Χένριξεν, «οι δύο εταιρείες αλληλοσυμπληρώνονται τόσο όσον αφορά τα προϊόντα και τις εγκαταστάσεις παραγωγής όσο και σε θέμα στόχευσης πώλησης των προϊόντων τους.»

Οι κοπροδιανομείς της Samson Agro, που κατασκευάζονται στη στο εργοστάσιο του Viborg στη Δανία απευθύνονται κυρίως σε εργολάβους και μεγάλες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, ενώ τα προϊόντα της Pichon, τα οποία κατασκευάζονται σε περιοχές της Γαλλίας και της Πολωνίας, απευθύνονται κυρίως σε μικρές και μεσαίες εκμεταλλεύσεις και εργολάβους.

Η Pichon παράγει δεξαμενές χωρητικότητας από 5 έως 30 κυβικά εκατοστά ενώ τα συστήματα πλήρωσης διατίθενται σε χωρητικότητες από 16 έως 35 κυβικά. Η γκάμα των κοπροδιανομέων της Pichon ξεκινά με χωρητικότητες από 8 κυβικά και η νέα σειρά των ίδιων προϊόντων της Samson φτάνει μέχρι τα 40 κυβικά.

Σύμφωνα με την Samson Agro, αυτή η εξαγορά μπορεί να προσφέρει στην εταιρεία μια ακόμη πιο ισχυρή παρουσία στην Ευρώπη αλλά μπορεί να ανεβάσει και την παραγωγική ικανότητα της ίδιας, καθώς τα εργοστάσια σε Γαλλία και Πολωνία της Pichon διαθέτουν πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα. Στα άμεσα σχέδια της Samson Agro είναι να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία, αξιοποιώντας σύντομα τα εργοστάσια της εξαγορασμένης Pichon.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία