BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στους νικητές της διοργάνωσης «Machine of the Year 2020» τα «Pro» της Pöttinger

Η κριτική επιτροπή της διοργάνωσης η οποία έλαβε χώρα στην έκθεση Agritechnica εξήρε την εύκολη σύνδεση του χορτοκοπτικού σε οποιοδήποτε τρακτέρ και το πρωτοποριακό «ενεργό» πλαίσιο που ακολουθεί αποτελεσματικά τις ανωμαλίες του εδάφους.

1-27

Βασίλης Σοφός

21
0

Άξια νικήτρια στην κατηγορία του εξοπλισμού χορτονομής έκρινε η κριτική επιτροπή της διοργάνωσης «Machine of the Year» την Pöttinger και τη νέα Σειρά χορτοκοπτικών της Novacat Alpha Motion Pro. Τα νέα χορτοκοπτικά της εταιρείας διαθέτουν ένα καινοτόμο πλαίσιο που προσαρμόζεται στα περιγράμματα του εδάφους.

Κάθε κίνηση ελέγχεται από το «ενεργό» πλαίσιο και έτσι εξασφαλίζεται μια «πλωτή περικοπή». Το παραπάνω πλεονέκτημα προσφέρει στα μηχανήματα αρμονία στον τρόπο που δουλεύουν και έτσι υπάρχει μειωμένη καταπόνηση, πράγμα που σημαίνει ότι μειώνεται αντίστοιχα η φθορά και η διάρκεια ζωής του μηχανήματος και των ανταλλακτικών, όπως είναι για παράδειγμα η μπάρα κοπής.

Πιο αναλυτικά, τα μοντέλα Novacat 261, 301 και 351 Alpha Motion Pro, το Eurocat 311 Alpha Motion Pro και τα Alpha Motion Plus Pro συμπληρώνουν τη λίστα των νέων μοντέλων χορτοκοπτικών της φίρμας. Τα μπροστινά μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ή χωρίς ξηραντήρα ενώ τα μοντέλα Plus Pro είναι διαθέσιμα με ξηραντήρα ED. Όπως τα μοντέλα Master έτσι και τα Pro προσαρτώνται στο τρακτέρ με βάση τοποθέτησης τριών σημειών. Αυτό καθιστά εύκολη την σύνδεση των χορτοκοπτικών σε οποιοδήποτε τρακτέρ, χωρίς περιορισμούς στο μέγεθος αυτού.

Επίσης, η μπάρα κοπής είναι εύκολα προσβάσιμη χάρη στην πτυσσόμενη προστατευτική πρόσοψη, χαρακτηριστικό που διευκολύνει σημαντικά τον καθαρισμό και την αλλαγή λεπίδων. Επιπρόσθετα, το κάλυμμα μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί ώστε να παρέχει εύκολη πρόσβαση στο σημείο όπου ρυθμίζονται τα ελατήρια της ανάρτησης.

Νέο στοιχείο των μοντέλων Pro αποτελούν και τα κεντρικά σημεία λίπανσης στην κεφαλή που κάνουν τη συντήρηση του μηχανήματος απλούστερη και αποτελεσματικότερη ενώ η βελτιωμένη μετάδοσης δεν απαιτεί τη χρήση αλυσίδας ασφαλείας για τους άξονες του pto.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία