BACK TO
TOP
Τεχνολογία

ProfisPro: Mηδενική απόκλιση από το ρυθμό λίπανσης με το σύστημα ζύγισης της Amazone

Το νέο σύστημα ζύγισης της Αmazone για τους λιπασματοδιανομείς ZA-TS και ZG-TS 01 επιτρέπει την αναγνώριση σε πραγματικό χρόνο των αποκλίσεων του ποσοστού εφαρμογής από τον καθορισμένο ρυθμό και προσαρμόζει αυτόματα τις θέσεις του κλείστρου με αποτέλεσμα η λίπανση να γίνεται πάντα με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια.

15486201_11

Βασίλης Σοφός

20
0

Επιτήρηση έως και 200 φορές το δευτερόλεπτο από τις κυψέλες ζύγισης για την μέγιστη δυνατή προσαρμογή της θέσης του κλείστρου κάθε 25 κιλά πετυχαίνει το νέο σύστημα ζύγισης ακριβείας της Amazone, το οποίο συναντάμε στους λιπσματοδιανομείς ZA-TS (αναρτώμενος) και ZG-TS 01(συρόμενος) της Amazone.



Όπως επισημαίνει και η κατασκευάστρια, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του συστήματος ζύγισης είναι ότι μετρά σε πραγματικό χρόνο και επομένως ο ρυθμός εφαρμογής διατηρείται στο βέλτιστο όλη την ώρα, ακόμη και κατά την εφαρμογή σε πλαϊνά σημεία και στενά περιθώρια ή όπου αλλού υπάρχουν απαιτητικές συνθήκες.

Πλήρως μελετημένο σύστημα βαθμονόμησης ρυθμού

Η ρύθμιση του ποσοστού εφαρμογής μέσω του συστήματος ζύγισης Profis είναι εξαιρετικά ακριβής, σύμφωνα με την Amazone. Τυχόν αποκλίσεις σε ολόκληρο τον χρόνο διάνομής θα δει κανείς μόνο σε ποσοστό 1%. Για την παροχή μόνιμης ρύθμισης, ακόμη και εντός των διαστημάτων ρύθμισης των 25 κιλών του συστήματος ζύγισης, Τα μοντέλα ZA-TS και τα συρόμενα ZG-TS 01 είναι πλέον διαθέσιμα με το νέο έξυπνο σύστημα ζύγισης ProfisPro.

Να τονιστεί ότι μαζί με το σύστημα ProfisPro έρχεται και το σύστημα FlowControl, το οποίο παρακολουθεί με ακρίβεια τη ροπή σε κάθε δίσκο διανομής μέσω αισθητήρων. Έτσι όταν η ροπή είναι μικρότερη οι ρυθμοί εφαρμογής είναι χαμηλοί, με το FlowContro να παρακολουθεί αξιόπιστα τις όποιες μεταβολές και να προσαρμόζει αμέσως τη θέση των κλείστρων σε περίπτωση απόκλισης.



Αυτός ο συνδυασμός συστήματος ζύγισης και FlowControl επιτρέπει στο λιπασματοδιανομέα να χρησιμοποιεί ροπή προκειμένου να ρυθμίστεί ο θεωρητικός ρυθμόε εφαρμογής σε όλη τη διαδικασία διανομής. Το ProfisPro παρακολουθεί τον πραγματικό ρυθμό διανομής κάθε 25 κιλά. Αυτό επιτρέπει στο FlowControl με τη σειρά του να επαναβαθμονομείται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Επιπλέον, ο οδηγός έχει την επισκόπηση της πραγματικής ποσότητας που απομένει στη χοάνη ανά πάσα στιγμή, καθώς και τη δυνατότητα να δει την υπολειπόμενη απόσταση ταξιδιού έως ότου αδειάσει.

FlowCheck για παρακολούθηση του κλείστρου

Η Amazone προσφέρει, τέλος, και τη συσκευή παρακολούθησης FlowCheck για τη σειρά ZA-TS Hydro ως μια προσιτή εναλλακτική λύση έναντι του FlowControl. Ενώ το FlowControl μπορεί να ελέγχει και να προσαρμόζει τον ρυθμό εφαρμογής ανεξάρτητα σε κάθε πλευρά, το FlowCheck ανιχνεύει μόνο μπλοκαρίσματα και πότε λειτουργεί άδειο ένα από δύο ανοίγματα του κλείστρου. Σε περίπτωση μπλοκαρίσματος, και τα δύο συστήματα διορθώνουν το σφάλμα ανοίγοντας και κλείνοντας γρήγορα το κλείστρο, ενώ ταυτόχρονα αντιστρέφουν τον αναδευτήρα.



Σημειωτέον πως όλοι οι διανομείς μπορούν προαιρετικά να εξοπλιστούν με τον αισθητήρα κλίσης της εταιρείας, κατά τη λειτουργία του οποίου υπολογίζεται η επίδραση της εκάστοτε κλίσης στη μέτρηση του βάρους, έτσι ώστε ο ρυθμός εφαρμογής να είναι πάντα σωστός.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία