BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Aναβαθμίσεις σε κινητήρες και ακροφύσια για τα νέα ψεκαστικά iXdrive S6 της Kverneland

Τα νέα μηχανήματα έρχονται βελτιωμένα σε δύο καίρια σημεία, με τον κινητήρα της John Deere να συμμορφώνεται με τα πρότυπα Stage V και το σύστημα ελέγχου ψεκασμού iXflow-E να δέχεται περαιτέρω βελτιώσεις.

Ixdrive

Βασίλης Σοφός

25
0

Τα νέα μηχανήματα έρχονται βελτιωμένα σε δύο καίρια σημεία, με τον κινητήρα της John Deere να συμμορφώνεται με τα πρότυπα Stage V και το σύστημα ελέγχου ψεκασμού iXflow-E να δέχεται περαιτέρω βελτιώσεις.

Διαθέσιμα σε δύο εκδόσεις προδιαγραφών και με τρεις επιλογές χωρητικότητας κάνει στο εξής τα νέα της αυτοκινούμενα ψεκαστικά iXdrive της σειράς 6 η Kverneland, λαμβάνοντας υπόψη δύο καίρια σημεία στα οποία επενέβη.



Αρχικά, είτε πρόκειται για την έκδοση iXdrive HP (βασικό μοντέλο) είτε για το iXdrive HP Ecodrive (κορυφαία έκδοση), τα μοντέλα εφοδιάζονται με εξακύλινδρο κινητήρα Stage V της John Deere απόδοσης 250 ίππων με turbo. Το ενφιαφέρον χαρακτηριστικό εδώ, πέρα από τη συμμόρφωση με τις τελευταίες προδιαγραφές ρύπων είναι ότι το σύνολο διαθέτει και ένα νέο υδραυλικό συστημα μετάδοσης, πράγμα που για την κατασκευάστρια σημαίνει ότι η διαθέσιμη ισχύς χρησιμοποιείται πιο αποτελεσματικά.

Ωστόσο, η Kverneland κάνει προαιρετικά διαθέσιμους και άλλους δύο κινητήρες για τα μοντέλα, ένα μοτέρ 300 ίππων Stage V και ένα τρίτο 250 ίππων Stage II.

Νέες λειτουργίες στα ακροφύσια

Όπως αναφέρθηκε, οι δύο εκδόσεις των αυτοκινούμενων μοντέλων έρχονται με ανανεωμένο σύστημα ελέγχου ψεκασμού με μεμονωμένο έλεγχο ακροφυσίων iXflow-E.

Συνολικά το σύστημα περιλαμβάνει μια σειρά από αυτόματες λειτουργίες όπως η απενεργοποίηση του ψεκαστικού με τη βοήθεια του GPS. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα iXdrive διατίθεντσι σε συνδυασμό με το βραχίονα ψεκασμού HSS πλάτος από 24 έως και 40 μέτρα ή μαζί με τον αλουμινένιο βραχίονα HSA 24 έως και 30 μέτρων.

Αναφορικά με την χωρητικότητα, τέλος, να σημειωθεί ότι τα μηχανήματα εφοδιάζονται με δοχείο 4.500, 5.500 ή και 6.500 λίτρων ενώ και για τις τρεις παραπάνω εκδόσεις διατίθεται δεξαμενή για καθαρό νερό χωρητικότητας 520 λίτρων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία