BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τρία νέα αυτόνομα drone ψεκασμού λανσάρει η XAG

Η κινεζική εταιρεία επεκτείνει ακόμη περισσότερο το χαρτοφυλάκιο των έξυπνων λύσεων ψεκασμού και επίβλεψης της καλλιέργειας, λανσάροντας τρία μοντέλα drone ικανά να εξοινονομούν εισροές, να σέβονται το περιβάλλον και να προάγουν την υγεία των φυτών.

55c27504-27e1-11eb-bf26-f2b76f37a526_image_hires_165123

Βασίλης Σοφός

264
0

Στην ετήσια συνάντηση που διοργανώθηκε, η XAG παρουσίασε, εκτός από το ρομπότ εδάφους R150, άλλα τρία μοντέλα drone για τις καλλιέργειες, το μοντέλο V40 και τη σειρά P στην οποία ανήκουν τα P40 και P80.

Η νέα σειρά XAG P

Η XAG αναφέρει ότι το P40 έχει σχεδιαστεί για μικρές εκμεταλλεύσεις. Χρησιμοποιώντας το σύστημα RealTerra που διαθέτει τεχνολογία περιστροφικού ψεκασμού, το XAG P40 μπορεί να μεταφέρει δεξαμενή 20 λίτρων και να καλύπτει 15 εκτάρια γης ανά ώρα με ομοιόμορφη, ακριβή προστασία των καλλιεργειών. Όταν χρησιμοποιείται το σύστημα RevoCast μάλιστα, μαζί με ένα δοχείο 25 λίτρων, το drone P40 μπορεί να διανείμει 2,4 τόνους λιπασμάτων ή 1,6 τόνους σπόρων ρυζιού σε μία ώρα.



Επιπλέον, το XAG P80 έχει αναπτυχθεί για να καλύψει τις ανάγκες των χρηστών που διαχειρίζονται μια μεγαλύτερη περιοχή. Η χωρητικότητα είναι 40 κιλά με το P80 να μπορεί να καλύψει 20 εκτάρια καλλιεργήσιμης γης σε μια ώρα με ψεκασμό μεταβλητού ρυθμού.

Οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν τα συγκεκριμένα drone με μια εφαρμογή για κινητά για να συλλέγουν χάρτες πεδίου υψηλής ευκρίνειας, να διανέμουν σπόρους, λιπάσματα και να εφαρμόζουν φυτοφάρμακα, τα οποία στο παρελθόν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν μόνο με πολλά εργαλεία. Σε σύγκριση με τα παραδοσιακά drone για την προστασία των καλλιεργειών, η εταιρεία τονίζει ότι τα P40 και P80 μειώνουν σημαντικά τα εμπόδια κατά την εργασία και καθιστούν πολύ πιο απλές τις άλλοτε επίπονες γεωργικές εργασίες.

XAG V40

Η κινεζική εταιρεία λάνσαρε επίσης το drone V40. Η XAG λέει ότι το V40 μπορεί να κάνει τα σωματίδια ψεκασμού να διεισδύσουν καλύτερα στα φύλλα και τα φυτά. Η επίδραση της διείσδυσης του ψεκασμού αυξάνεται περισσότερο από 2 φορές σε σύγκριση με εκείνη των παραδοσιακών drone ψεκασμού καλλιέργειας, σύμφωνα με την εταιρεία. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ελαχιστοποιηθεί το γνωστό «drift» (ολίσθηση) και να αποφευχθούν τυχόν επικαλύψεις ή απώλειες, καλύπτοντας ομοιόμορφα μια μεγαλύτερη έκταση για να περιοριστεί η ζημιά των καλλιεργειών και να μειωθεί η απώλεια κόκκων.



Το V40 υποστηρίζει επίσης τα συστήματα RealTerra, RevoSpray και RevoCast. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μία συσκευή για την παραγωγή χαρτών πεδίου υψηλής ανάλυσης, απευθείας σποράς ή ψεκασμού των καλλιεργειών. Όσον αφορά τον ψεκασμό καλλιεργειών, με χωρητικότητα 20 κιλών και πλάτος ψεκασμού 10 μέτρων, το V40 μπορεί να ολοκληρώσει εργασίες σε κλίμακα 16 εκταρίων την ώρα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία