BACK TO
TOP
Θεσμικά

Εντός καλοκαιριού η συμφωνία για 2.400 εργάτες γης από Αίγυπτο

Ενεργοποιείται μέσα στο καλοκαίρι του 2024 η διμερή διακρατική συμφωνία για την απασχόληση έως 5.000 εργατών γης από την Αίγυπτο στα ελληνικά χωράφια, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης.

6215847-1

403
0

Εντός καλοκαιριού 2.400 εργάτες γης από Αίγυπτο, ενεργοποίηση συμφωνίας

Ο υπουργός βρίσκεται από την Πέμπτη στην Αίγυπτο και στο πλαίσιο συνάντησης με τον Αιγύπτιο υπουργό Εργασίας Χασάν Σεχάτα, προέβη στη σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως Ελλάδα και η Αίγυπτος έχουν υπογράψει, από τον Νοέμβριο του 2022, με πρωτοβουλία του τότε αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, διμερή διακρατική συμφωνία για την απασχόληση 5.000 εποχικών εργατών γης, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών σε εργατικά χέρια στον αγροτικό τομέα. Η εν λόγω συμφωνία έχει μείνει ανενεργή έκτοτε, λόγω τεχνικών δυσκολιών, όπως έχει γράψει η Agrenda.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Καιρίδη, έχει καταρτιστεί ο κατάλογος με τους πρώτους 2.400 υποψηφίους, οι μετακλήσεις των οποίων θα αρχίσουν να διεκπεραιώνονται μέσα στο καλοκαίρι του 2024, δίχως όμως να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Έλληνας υπουργός συναντήθηκε επίσης με την υπουργό Μετανάστευσης, Σόχα Γκέντι, με την οποία συζήτησαν το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο χωρών στην επαγγελματική κατάρτιση των υποψηφίων προς μετάκληση εργατών και παροχής τεχνογνωσίας από ελληνικής πλευράς σε επίπεδο διαδικασιών ασύλου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές