BACK TO
TOP
Branding

Καινοτόμα τρόφιμα, οίνοι, αποστάγματα στην Detrop-Oenos

Γύρος και κιμάς από… μανιτάρι, μαγιονέζα απαλλαγμένη από αβγά για vegan καταναλωτές, τραχανάς από ντίγκελ, αλεύρι από ρεβίθι, τυριά με διάφορες προσμίξεις μπαχαρικών και μυρωδικών, σοκολάτα με λωτό κι αναρίθμητες επιλογές άλλων παραδοσιακών και καινοτόμων τροφίμων, οίνων και αποσταγμάτων, περιέχει το «καλάθι» της φετινής «δίδυμης» κλαδικής έκθεσης Detrop – Oenos.

detnew

Λεωνίδας Λιάμης

6
0

Η διπλή έκθεση, όπως αναφέρθηκε από τη διοίκηση της Helexpo – ΔΕΘ, σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της φετινής διοργάνωσης, θα διαρκέσει από τις 2 μέχρι τις 4 Μαρτίου, στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο και σε αυτή ο εγχώριος αγροδιατροφικός τομέας, με πληθώρα νωπά και μεταποιημένα προϊόντα, δίνει «ραντεβού» με εμπορικούς επισκέπτες από την Ελλάδα και άλλες τουλάχιστον 25 χώρες από την Ευρώπη, την Βόρειο Αφρική, την Ασία και τις ΗΠΑ. Τα προκαθορισμένα ραντεβού με τους 200 hosted buyers, που εκπροσωπούν εισαγωγείς με εμπειρία στην προώθηση και πώληση ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, αλλά και διανομείς που προμηθεύουν μεγάλες λιανεμπορικές αλυσίδες και άλλα καταστήματα, όπως τονίστηκε από τους διοργανωτές, αναμένεται να ξεπεράσουν τα 1.500 τον αριθμό.

«Η φετινή Detrop–Oenos είναι η πιο ζωντανή έκθεση του κλάδου των τελευταίων ετών. Συμμετέχουν 700 άμεσοι κι έμμεσοι εκθέτες από όλη την Ελλάδα, αλλά και από τις Ιταλία, Ινδία, Βόρεια Μακεδονία, Τουρκία, Κύπρο και Γερμανία, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στο εμπορικό κοινό της έκθεσης προσβλέποντας να κλείσουν και δουλειές» ανέφερε η υπεύθυνη οργάνωσης της Detrop – Oenos, Σέβη Καφφά και πρόσθεσε πως πολλά από τα εκθέματα είναι έτοιμα για διεθνή καριέρα.

Στο κομμάτι της έκθεσης που αφορά στο κρασί και στα αποστάγματα, αναφέρθηκε ο γενικός διευθυντής της διοργανώτριας αρχής, Αλέξης Τσαρξιρλής επισημαίνοντας πως για πρώτη φορά σε Detrop – Oenos θα αξιοποιηθεί το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου θα βρίσκονται πάνω από 70 οινοποιεία. «Έχουμε διαμορφώσει τις συνθήκες, προκειμένου να αναδείξουμε τα ελληνικά κρασιά και αποστάγματα, αλλά και για να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα της έκθεσης», τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι στο χώρο θα λειτουργήσει και wine bar στο οποίο οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάζουν τα προϊόντα των εκθετών.

Οι δύο εκθέσεις πλαισιώνονται επίσης από παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες, όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ – Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, καλύπτουν πολλά επίκαιρα ζητήματα του κλάδου τροφίμων και ποτών. Στο πλαίσιο αυτό οργανώνονται:

Το Τastes Discovery Zone στα περίπτερα 13, 15 και στο «Βελλίδειο», μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία, όπως τη χαρακτήρισε η Σύλβια – Ιωάννα Κουμεντάκη, επικεφαλής της εταιρείας Chef Stories, η οποία θα διοργανώσει τη συγκεκριμένη θεματική ενότητα,

Το 1ο Συνέδριο Σύνδεσης Πανεπιστημιακής Γνώσης Επιχειρηματικότητας για τον κλάδο τροφίμων ποτών σε συνεργασία με το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Επιδείξεις των Hellenic Artisan Butchers- Λέσχης Ελλήνων Κρεοτεχνών με δημιουργίες παρασκευασμάτων και κρεογλυπτικής κι οστεγλυπτικής

Ο 11ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης και

Ο τηλεοπτικός Διαγωνισμός Μαγειρικής «Αγαπημένο Πιάτο», ενώ στις

6 Μαρτίου η Detrop- Oenos θα βγει στην πόλη και θα προτείνει εκδηλώσεις σε wine bars/restaurants της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη Wine Plus.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία