BACK TO
TOP
Brand name

Βασίλισσα της Λατινικής Αμερικής η Ουρουγουάη

Η Ουρουγουάη κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα, επέστρεψε στην κορυφή της διοργάνωσης μετά από 16 «στείρα» χρόνια (σ.σ. τελευταία φορά το 1995) και πλέον απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στη λίστα των ομάδων με τους περισσότερους τίτλους, καθώς συμπλήρωσε τους 15 (14 η Αργεντινή). Στον αποψινό τελικό στο Μπουένος Άϊρες το σύνολο του Οσκαρ Ταμπάρες νίκησε 3-0 την Παραγουάη, με τους Λουϊς Σουάρες (12΄), Ντιέγκο Φορλάν (42΄, 90΄) να οδηγούν την Ουρουγουάη στο θρίαμβο.

Βασίλισσα της Λατινικής Αμερικής η Ουρουγουάη

1
0

Ο Σουάρες αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης, ενώ καλύτερος τερματοφύλακας ψηφίστηκε ο Βιγιάρ της Παραγουάης. Πρώτος σκόρερ του τουρνουά με 5 τέρματα αναδείχθηκε ο Γκερέρο του Περού, ενώ το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη πήγε στον Κοάτες της Ουρουγουάης.
Η Ουρουγουάη ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του αγωνιστικού χώρου στο πρώτο ημίχρονο και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους «γείτονες». Ο Σουάρες έδειξε τις επιθετικές... ορέξεις του με το... καλημέρα, όταν στο 2ο λεπτό του αγώνα «χόρεψε» τους αντιπάλους, μπήκε στην περιοχή από πλάγια και την τελευταία στιγμή ο Βιγιάρ έδιωξε σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Φορλάν έχασε μία τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Βίγιαρ είπε και πάλι «όχι». Με τους ποδοσφαιριστές της Ουρουγουάης να έχουν... κατασκηνώσει μπροστά από την αντίπαλη εστία το γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 12' ο Σουάρες πήρε την μπάλα εντός περιοχής πέρασε τον Βερόν και με εξαιρετική ντρίμπλα και αριστερό σουτ έγραψε το 1-0. Ακολούθησε ένα «νεκρό» διάστημα και τρία λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Φορλάν φρόντισε να γράψει το 2-0 και να πετύχει το πρώτο του τέρμα στο Κόπα Αμέρικα, όταν με δυνατό αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Βιγιάρ.
Ο Ντιέγκο Φορλάν πέτυχε δύο γκολ στον τελικό του Κόπα Αμέρικα με την Παραγουάη και οδήγησε την εθνική Ουρουγουάης στην κατάκτηση του τροπαίου για 15η φορά στην Ιστορία του θεσμού. Οι Ουρουγουανοί επικράτησαν άνετα με 3-0 και ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν ο κορυφαίος του τελικού. Ωστόσο, η χθεσινή ημέρα θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στην μνήμη του έμπειρου μεσοεπιθετικού, καθώς πέτυχε ένα εξαιρετικά σπάνιο επίτευγμα.
Πιο συγκεκριμένα, ο Φορλάν, έφτασε στην κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα, όπως είχε κάνει το 1967 ο πατέρας του, Πάμπλο, ως παίκτης, αλλά και ο παππούς -από την πλευρά της μητέρας του- του, Χουάν Κάρλος Κοράτσο (1959 και 1967) ως προπονητής.
«Αυτή η ημέρα είναι πολύ σημαντική για εμένα. Ο πατέρας και ο παππούς μου κατέκτησαν το Κόπα Αμέρικα, όπως έκανα κι εγώ. Τρεις γεννιές κατέκτησαν αυτό το τουρνουά. Το όνομα Φορλάν θα μείνει στην Ιστορία του ποδοσφαίρου της Ουρουγουάης», δήλωσε συγκινημένος και υπερήφανος ο Φορλάν.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία