BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού στις 10 Νοεμβρίου

Τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος γιορτάζουν για έκτη συνεχή χρονιά την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού μαζί με άλλα οινοποεία της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, προσκαλώντας το κοινό να γνωρίσει τους οινοπαραγωγούς, να ξεναγηθεί σε αμπελώνες, χώρους παραγωγής, ωρίμανσης και παλαίωσης των οινοποιείων και να δοκιμάσει νέους και παλαιωμένους οίνους.

9_4

13
0

Οινοποιεία από τη Βόρεια, την Κεντρική και Νότια Ελλάδα συμμετέχει φέτος για έκτη χρονιά στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού στις 10 Νοεμβρίου.



Η ένωση οινοπαραγωγών Οίνοι Βορείου Ελλάδος συμμετέχει με το δίκτυο επισκέψιμων οινοποιείων Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος,  από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Επισκέψιμα οινοποιεία από τις διαδρομές του κρασιού του οινοτουριστικού δικτύου Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος θα είναι ανοιχτά και θα περιμένουν τον κόσμο τη συγκεκριμένη ημέρα, μαζί με εκατοντάδες άλλα οινοποιεία στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τους δημιουργούς των αγαπημένων του κρασιών στους χώρους παραγωγής τους και να ξεναγηθεί και να δοκιμάσει νέες και παλαιότερες σοδειές καθώς και τα φρέσκα του τρύγου 2019.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού πραγματοποιείται και εορτάζεται από το 2009, τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου με τη συμμετοχή οινοποιείων που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων του Κρασιού (RECEVIN) ή σε οινοτουριστικά δίκτυα.

Το έντυπο της εκδήλωσης

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα γραφεία της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος»: τ. 2310 281617 & 2310 281632 | e. info@wineroads.gr ή μέσω της σελίδας:  www.winesofnorthgreece.gr


Το Κτήμα Αβαντίς στην Εύβοια προσκαλεί επίσης τους φίλους του κρασιού στις εγκαταστάσεις του για να γιορτάσουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού, σε μια ημερήσια εκδρομή στη φύση, από 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.



Το ίδιο και το κτήμα
Χατζημιχάλη στην Κοιλάδα Αταλάντης, ανοίγοντας τις πόρτες στο κοινό την Κυριακήαπό τις 11πμ μέχρι τις 5μμ, για ξεναγήσεις, γευσιγνωσίες και σεμινάρια.





Μαζί γιορτάζει και τo Κτήμα Γεροβασιλείου, με ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές με ελεύθερη είσοδο από τις 11πμ έως τις 5μμ.


Στην Κρήτη ο Δήμος Ρεθύμνης και η Ομάδα Rethymno RECEVIN διοργανώνουν μία ξεχωριστή Οινοτουριστική Βόλτα στην καρδιά της πόλης. Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις 18:00, θα ξεκινήσει ένας οινογαστρονομικός περίπατος, ο οποίος θα προσφέρει στους συμμετέχοντες μια ολοκληρωμένη οινική εμπειρία, με γευστική δοκιμή κρητικών ποικιλιών συνδυασμένες με επιλεγμένα συνοδευτικά, τα οποία θα επιμεληθούν κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια και Boutique Hotels του Ρεθύμνου. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν μια ξενάγηση στα ομορφότερα σημεία της Παλιάς Πόλης, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις οινικές διαδρομές της Κρήτης από ειδικούς επαγγελματίες και να μάθουν πολύτιμες πληροφορίες για τις γηγενείς ποικιλίες και το ποιοτικό εμφιαλωμένο κρητικό κρασί.



Ταυτόχρονα, διοργανώνεται από το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή γιορτή δύο οινοποιείων από το Ρέθυμνο, τα Οινοποιείο Κλάδος στο Πάνορμο και Οινοποιείο Ζουμπεράκη στην Καλή Συκιά, σε σύνολο 16 συμμετεχόντων οινοποιείων-μελών του Wines of Crete, τα οποία θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Οι δηλώσεις συμμετοχής για την Οινοτουριστική Βόλτα θα γίνονται μέχρι την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019.




Το Κτήμα Βογιατζή συμμετέχε ενεργά στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

Τo Κτήμα Βογιατζή  συμμετέχει στους εορτασμούς για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού και ανοίγει και αυτό τις πόρτες του από τις 11:00  έως τις 17:00.

Οι φίλοι του κρασιού θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον υπέροχο αμπελώνα του κτήματος και να δοκιμάσουν παλιές και νέες σοδειές του.

Παράλληλα, προσφέρεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά τις εγκαταστάσεις του οινοποιείου και να μάθουν αρκετά πράγματα για την μαγευτική διαδικασία της οινοποίησης.






Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία