Πρόκειται για ένα προαιώνιο εκτατικό παραγωγικό σύστηµα, µε ανθεκτικότητα σε δυσµενείς συνθήκες, που το καθιστά επίκαιρο στην περίοδο της οικονοµικής κρίσης, καθώς έχει χαµηλή εξάρτηση σε πάγιο και µεταβλητό κεφάλαιο, ενώ εξοικονοµεί έως 50% του κόστους διατροφής.
Με τις κατάλληλες διορθωτικές προσαρµογές, µάλιστα, µπορεί να βελτιώσει ακόµη περισσότερο τη θέση του στην οικονοµία της αγοράς και να αποτελέσει πηγή εισοδήµατος και απασχόλησης µέσω κυρίως των εξαιρετικής ποιότητας γαλακτοκοµικών προϊόντων που παράγει. Εξίσου, σηµαντική, επίσης, είναι και η περιβαλλοντική και πολιτιστική επιρροή που ασκεί καθώς είναι ένα πολυλειτουργικό σύστηµα.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί στα περίπτερα το Σάββατο 20 Αυγούστου