Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Μετά τις βροχές ήρθε η βοτρυοσφαίρια στις φιστικιές

Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, ευνοούν την εμφάνιση και εξάπλωση της βοτρυοσφαίριας στις φιστικιές της Κεντρικής και Στερεάς Ελλάδας, ιδιαίτερα σε περιοχές με ιστορικό προσβολών....

Πρώτα ίχνη ψύλλας στις φιστικιές της Θεσσαλίας

0
0

Οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Βόλου συνιστούν άμεσα ψεκασμό με ένα εγκεκριμένο μυκητοκτόνο, καλώντας τους παραγωγούς να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην πλήρη κάλυψη των δέντρων με το ψεκαστικό υγρό. Επίσης, είναι ουσιαστικής σημασίας ο τακτικός έλεγχος του δενδροκομείου, με σκοπό την απομάκρυνση και το κάψιμο κάθε προσβεβλημένου οργάνου.

Υπενθυμίζεται ότι εάν την καλοκαιρινή περίοδο έχουμε βροχές και αρκετό μόλυσμα, η ασθένεια διαδίδεται ταχύτατα. Επομένως, οι ψεκασμοί Ιουνίου και Ιουλίου είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για τον περιορισμό του μολύσματος και την προστασία της καλλιέργειας.

Εγκεκριμένες δραστικές ουσίες: azoxystrobin, boscalid, pyraclostrobin.

 

Σεπτορίωση (Septoria spp.)

Οι συνθήκες υψηλής ατμοσφαιρικής υγρασίας που επικρατούν αυτές τις ημέρες, είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για τις μολύνσεις του φυλλώματος. Συνιστάται άμεσα ψεκασμός με ένα εγκεκριμένο φυτοπροστατευτικό προϊόν, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην πλήρη κάλυψη των δένδρων με το ψεκαστικό υγρό.

Εγκεκριμένες δραστικές ουσίες: copper hydroxide, copper oxide, copper oxychloride.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire