BACK TO
TOP
Farming

Αύξηση παραγωγής 17% με χρήση βιοδιεγέρτη Accudo

Εντός του 2020 πρόκειται να λανσαριστεί στην ελληνική αγορά από την FMC Chemicals Hellas το νέο βιολογικό προϊόν θρέψης µε την επωνυµία «Accudo». Ένας βιοδιεγέρτης σε υγρή µορφή, που «υπόσχεται» αύξηση της παραγωγής σε ποσοστό από 7% έως και 17%, ανάλογα το προϊόν κι αν πρόκειται για θερµοκήπιο ή για ανοικτή καλλιέργεια, που έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα γκάµα «πράσινων» προϊόντων θρέψης, του ελληνικού βραχίονα της πολυεθνικής FMC Group.

26-31_3

Λεωνίδας Λιάμης

203
0

«Προσπαθούµε να βρούµε βιολογικούς τρόπους και παράγοντες για να βοηθήσουµε την ανάπτυξη των φυτών και την αύξηση της στρεµµατικής τους απόδοσης σε συνδυασµό µε τη βελτίωση της ποιότητάς τους» είπε στην Agrenda ο Γιάννης ∆ιοκαράντος επικεφαλής Ελλάδος και Κύπρου του οµίλου της FMC.

Μιλήσαµε µαζί του στο περιθώριο της εκδήλωσης, που διοργάνωσε η εταιρεία στο Παλιούρι της Χαλκιδικής, το τριήµερο 13-15 Σεπτεµβρίου, µε συµµετοχή 70 επιλεγµένων εµπορικών της συνεργατών από όλη την Ελλάδα, η οποία ήταν αφιερωµένη στον τοµέα θρέψης µε βιοδιεγέρτες, που διαθέτει το FMC Group και στις εξελίξεις που συντελούνται εκεί.

«Είναι στρατηγική επιλογή της µητρικής να επενδύει στο συγκεκριµένο τοµέα, ακολουθώντας τη γενικότερη τάση που υπάρχει διεθνώς, για την παραγωγή τροφής µε όσο το δυνατό µειωµένη χρήση χηµικών», τόνισε ο συνοµιλητής µας, προσθέτοντας πως ήδη αρκετά τέτοια προϊόντα τα διαθέτει η εταιρεία και στην ελληνική αγορά, ενώ το χαρτοφυλάκιο θα διευρύνεται διαρκώς, καθώς η έρευνα συνεχίζεται.

Νωρίτερα από το βήµα της ηµερίδας ο Lluis Compte Galofre, υπεύθυνος διατροφικών προϊόντων και βιοδιεγερτών της FMC Group, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, είχε σηµειώσει πως ο πολυεθνικός κολοσσός επενδύει, κάθε χρόνο, για έρευνα στο συγκεκριµένο κοµµάτι, ένα ποσό της τάξης των 40 εκατ. ευρώ, µε κύριο στόχο τη φαινολογική διαχείριση των φυτών, η διαχείριση του αβιοτικού στρες, καθώς και τη διαχείριση της φυτικής ανταπόκρισης.

Για τη φαινολογική διαχείριση των φυτών, σύµφωνα µε τον κ. Galofre, οι λύσεις που προσφέρει το FMC Group και στους Έλληνες παραγωγούς, είναι το Hi Phos, το Boron 15, το Vercal, το Extra Oligomix και το BO-LA. Αντιστοίχως, για τη διαχείριση του αβιοτικού στρες, οι προτάσεις της FMC αφορούν στο SeaMac Pro και το Sea Maxx, δύο προϊόντα τα οποία που βασίζονται σε φυσικά εκχυλίσµατα κι αποσκοπούν στην άµβλυνση της αβιοτικής πίεσης όπως η έντονη ξηρασία, οι υψηλές θερµοκρασίες και ο παγετός, ενώ για τη διαχείριση της φυτικής ανταπόκρισης είναι το Accudo, που αποτελείται από βακτηριακούς σπόρους που αποικούν στο ριζικό σύστηµα και βελτιστοποιούν τις φυσικές διεργασίες του φυτού.

Σε ερώτησή µας για το πώς µπορεί να ωφεληθεί ο παραγωγός κάνοντας χρήση των συγκεκριµένων προϊόντων θρέψης, ο κ. Galofre ανέφερε πως αν και υπάρχει κέρδος και σε επίπεδο αποδόσεων, η πλειονότητα των αγροτών µε τους οποίους έχει συνεργαστεί ο όµιλος και συζητά για να καταλάβει καλύτερα τις ανάγκες τους, δηλώνει πως αυτό που κυρίως τους ενδιαφέρει είναι οι καλλιέργειές τους να είναι υγιείς.

«Αυτό το επιτυγχάνουµε και το έχουµε ελέγξει σε φυτείες οπωροφόρων δέντρων, σε καλλιέργειες λαχανικών, αλλά και σε µεγάλες καλλιέργειες στη Βόρεια Ευρώπη» σηµείωσε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόµενος στο οικονοµικό όφελος έφερε ως παράδειγµα τη βαµβακοκαλλιέργεια όπου η βελτίωση της απόδοσης κυµαίνεται στο 5% - 6% και την καλλιέργεια τοµάτας, στην οποία η παραγωγή στο θερµοκήπιο µπορεί να ενισχυθεί σε ποσοστό άνω του 5% και στο χωράφι γύρω στο 7%-8%.

Για τα οπωροφόρα, εξήγησε ο ίδιος, ο στόχος δεν είναι τόσο η αύξηση της παραγωγής, όσο η βελτίωση της ποιότητας και πώς θα διατηρηθεί στα στάδια της συγκοµιδής, µεταφοράς κι αποθήκευσης. «Εδώ ο στόχος µας είναι να επιτύχουµε, για παράδειγµα στα µήλα ή στα ροδάκινα, να έχουµε ωραίο σχήµα και µέγεθος, χρώµα, αλλά και γεύση, σε σχέση µε αυτά που µας δίνουν άλλες λύσεις που κυκλοφορούν στην αγορά, γιατί αυτοί είναι οι παράγοντες που θα καθορίσουν την τιµή που θα πάρει ο παραγωγός», επισήµανε το ανώτατο στέλεχος του FMC Group.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές