BACK TO
TOP
Farming

Σωστή θρέψη με μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος από τη Yara

Η εντατικοποίηση της γεωργίας με στόχο τη βελτίωση των αποδόσεων των εκτατικών καλλιεργειών, στηρίζεται σαφέστατα στην πιο αποτελεσματική χρήση των λιπασμάτων. Η ανάπτυξη παραγωγικότερων γενοτύπων στο καλαμπόκι, το βαμβάκι, στα ελαιούχα φυτά και τα σιτηρά οδηγεί σε συγκεκριμένες πρακτικές διαχείρισης των επιφανειακών λιπάνσεων με σκοπό, κυρίως, την κάλυψη των αυξημένων αναγκών τους σε άζωτο.

yara_volos12_3

459
0

Η Yara δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στο κομμάτι της επιφανειακής λίπανσης των μεγάλων καλλιεργειών, έχει αναπτύξει ολοκληρωμένες προτάσεις θρέψης, αλλά και σύγχρονα συστήματα, στα πλαίσια της γεωργίας ακριβείας, που επιτρέπουν στους παραγωγούς να αυξήσουν την παραγωγικότητα των καλλιεργειών τους και να βελτιώσουν την ποιότητα παραγωγής, μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

 

YaraVera® AMIDAS®: κυριαρχεί στην αζωτούχο λίπανση

Το YaraVera® AMIDAS® 40Ν + 14SO3 είναι το ιδανικό αζωτούχο λίπασμα για τις επιφανειακές εφαρμογές στις εκτατικές καλλιέργειες. Παρέχει στην καλλιέργεια άζωτο και θείο σε αναλογία 7:1, η οποία είναι συγκρίσιμη με αυτή της οργανικής ουσίας του εδάφους. Η αναλογία αυτή είναι ιδανική για την ομαλή απορρόφηση των δυο στοιχείων και οδηγεί τελικά στην καλύτερη αξιοποίηση του αζώτου από την καλλιέργεια.

Πού υπερέχει το YaraVera AMIDAS;

  • Το YaraVera AMIDAS είναι χημικό λίπασμα (κάθε κόκκος περιέχει την αναγραφόμενη σύνθεση του λιπάσματος) και εξασφαλίζει την ομοιόμορφη κατανομή του στον αγρό.
  • Οι υψηλής πυκνότητας κόκκοι του ευνοούν τη διασπορά τους σε μεγάλες αποστάσεις στον αγρό σε σχέση με την ουρία. Είναι Απόλυτα ασφαλές για την καλλιέργεια χωρίς να προκαλεί καψίματα στα φύλλα και την καρδιά των φυτών.
  • Ειδική τεχνολογία που επιτρέπει την σταθερή παροχή αζώτου στα φυτά, με μειωμένες απώλειες εξάτμισης μέχρι και 35% σε εδάφη με ουδέτερο προς αλκαλικό pH, αλλά και έκπλυσης από τα καλοκαιρινά ποτίσματα.




YaraBela SULFAN (24N+7.5CaO+15SO3): Το πρώτο λίπασμα νιτρικού αμμωνίου με υδατοδιαλυτό ασβέστιο και θείο

Το YaraBela SULFAN επιτρέπει τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της αζωτούχου λίπανσης, χάρη στην αμοιβαία υποστηρικτική δράση του αζώτου, του θείου και του ασβεστίου. Η χρήση του είναι ιδανική για την άμεση ενίσχυση της περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη στα σιτηρά, σε λιπαρά οξέα στα ελαιούχα φυτά και στη δημιουργία φυτών ανθεκτικότερων στο πλάγιασμα και τις ασθένειες.

To YaraBela SULFAN περιέχει ασβέστιο σε πλήρως υδατοδιαλυτή μορφή και ως εκ τούτου είναι αφομοιώσιμο από τις καλλιέργειες, σε σύγκριση με τα κοινά λιπάσματα ασβεστούχου νιτρικής αμμωνίας, όπου το ασβέστιο είναι πρακτικά αδιάλυτο στο έδαφος. Τα φυτά μπορούν να απορροφήσουν μόνο το υδατοδιαλυτό ασβέστιο από το έδαφος και να το χρησιμοποιήσουν για τις ανάγκες τους.

 

 

YaraBela EXTRAN (33,5N): To YaraBela EXTRAN περιέχει άζωτο σε αμμωνιακή και νιτρική μορφή

Η εφαρμογή του είναι ιδανική σε καλλιέργειες με υψηλές απαιτήσεις σε άζωτο, για την άμεση και μεσοπρόθεσμη τροφοδοσία τους στα κρίσιμα στάδια της καλλιέργειας.


YaraTera AMNITRA (34,2N) -  - Λίπασμα υψηλής ποιότητας και καθαρότητας

To YaraTera AMNITRA είναι ένα λίπασμα με υψηλή περιεκτικότητα αζώτου για υδρολίπανση. Χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά υψηλό βαθμό διαλυτότητας και καθαρότητας, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για χρήση σε πολλά συστήματα υδρολίπανσης και σε πλήθος καλλιεργειών που απαιτούν υψηλή παροχή αζώτου.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και τις εφαρμοζόμενες καλλιεργητικές πρακτικές, η Yara διαθέτει στο προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο, διάφορους ακόμα τύπους αζωτούχων λιπασμάτων, όπως το YaraVera EURA (46N) που είναι υψηλής καθαρότητας και διαλυτότητας ουρία, το YaraVera SUPERSTART (32N + 9CaO) που είναι σύνθεση ουρίας, νιτρικού καλίου και νιτρικού ασβεστίου, όπως και τους κοινούς τύπους CAN (26N), UREA (46N) και AS (21Ν).

*Νίκος Μυτιλέκας, Senior Agronomist, Yara Ελλάς

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές