Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Farming

Νέες οδηγίες εφαρμογής για την ολοκληρωμένη διαχείριση από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα

Στο πλαίσιο των νέων απαιτήσεων των προτύπων AGRO 2 και με σκοπό την ομοιόμορφη διαχείριση των επιθεωρήσεων από τους Φορείς Πιστοποίησης, τις ελεγχόμενες γεωργικές εκμεταλλεύσεις/επιχειρήσεις, φορείς διαπίστευσης, αρμόδιες αρχές και κάθε εμπλεκόμενο, ο ΕΛΓΟ Δήμητρα επισημαίνει τα εξής:

υδροπονια

542
0

1. Η γεωργική εκμετάλλευση/επιχείρηση στην οποία διαπιστώνεται μη συμμόρφωση ως προς την τήρηση των απαιτήσεων των προτύπων AGRO 2 οφείλει να υποβάλλει στον Φορέα Πιστοποίησής της σχετικές διορθωτικές ενέργειες εντός του μέγιστου χρονικού διαστήματος των 28 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία διαπίστωσης της μη συμμόρφωσης. Στην περίπτωση μη αποδοχής των διορθωτικών αυτών ενεργειών από το Φορέα Πιστοποίησης, η γεωργική εκμετάλλευση/επιχείρηση έχει τη δυνατότητα υποβολής νέων διορθωτικών ενεργειών ή τροποποιήσεων αυτών, εντός 28 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία αξιολόγησης των διορθωτικών ενεργειών από το Φορέα Πιστοποίησης. Η συνολική μέγιστη διάρκεια ολοκλήρωσης της αξιολόγησης των διορθωτικών ενεργειών δεν ξεπερνά τις 56 ημέρες από την ημερομηνία διαπίστωσης της μη συμμόρφωσης.

2. Οι αναγνωρισμένοι Φορείς Πιστοποίησης οφείλουν να γνωστοποιούν στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ τον μηνιαίο προγραμματισμό των Επιθεωρήσεών τους στο αντικείμενο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης μέσω του πληροφοριακού συστήματος "iAGRO". Ειδικότερα, το αργότερο έως και την 20η ημέρα κάθε τρέχοντος μήνα πρέπει να ενημερώνουν το "i-AGRO" με τον προγραμματισμό των Επιθεωρήσεων του επόμενου μήνα. Οποιεσδήποτε τυχόν καθυστερήσεις ή γενικότερα μη τήρηση του προβλεπόμενων χρόνων ενημέρωσης θα λαμβάνονται υπόψη στην αξιολόγηση των Φορέων Πιστοποίησης από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

3. Η έκδοση πιστοποιητικών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης διενεργείται μόνο μέσω του πληροφοριακού συστήματος "i-AGRO" με τυποποιημένη ηλεκτρονική διαδικασία, ενώ τα πιστοποιητικά έχουν καθορισμένη ηλεκτρονική μορφή με δυνατότητα εκτύπωσης.

4. Η μεταγραφή μιας πιστοποιημένης γεωργικής εκμετάλλευσης/από ένα Φορέα Πιστοποίησης σε έναν άλλο διενεργείται μόνο μέσω του πληροφοριακού συστήματος "i-AGRO" με τυποποιημένη ηλεκτρονική διαδικασία.

5. Η γεωργική εκμετάλλευση που εφαρμόζει τα πρότυπα AGRO 2-1 & 2-2 οφείλει να συγκεντρώσει στοιχεία για τη συνολική χρήση φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και νερού για το σύνολο των παραγωγών-μελών της, καθώς και στοιχεία ισοζυγίου παραγωγής, ενημερώνοντας τα σχετικά προβλεπόμενα πεδία του πληροφοριακού συστήματος "i-AGRO". Ειδικότερα οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις βάμβακος (στο πλαίσιο των απαιτήσεων της ισοδυναμίας των προτύπων AGRO 2 με τις προδιαγραφές BCI) οφείλουν να συγκεντρώσουν τα στοιχεία παραγωγής, φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και νερού για το σύνολο των παραγωγών-μελών τους, όπως προβλέπονται στο ειδικό αρχείο excel που βρίσκεται διαθέσιμο στο "i-AGRO". Το αρχείο αυτό μετά τη συμπλήρωσή του θα μεταφορτώνεται (upload) στο "i-AGRO".

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία