BACK TO
TOP
Farming

Στα 63.860 ευρώ η πίστωση για ολοκληρωμένη διαχείριση βάμβακος το 2021

Εγκρίθηκε με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, το ποσό των 63.860,00 ευρώ για την επιχορήγηση Περιφερειών για το Πρόγραμμα Γεωργικών Προειδοποιήσεων Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας της Βαμβακοκαλλιέργειας της Χώρας έτους 2021.

bambaki1-696x383

21
0

Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά την φυτοπροστασία των βαμβακοφυτειών με ενημέρωση των βαμβακοπαραγωγών, την επιτόπια παρακολούθηση των βαμβακοφυτειών του δικτύου, την εγκατάσταση των φερομονικών παγίδων πράσινου και ρόδινου σκουληκιού στις θέσεις καλλιέργειας που έχουν επιλεγεί από το επικαιροποιημένο σχέδιο παρακολούθησης την έκδοση δελτίων γεωργικών προειδοποιήσεων ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας με τις διαπιστώσεις, τις προβλέψεις , τις οδηγίες παρακολούθησης των καλλιεργειών κ.λπ.

Τα ποσά που κατανέμονται ανά περιφέρεια είναι τα εξής:

  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - ποσό 10.110,00 ευρώ
  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – ποσό 15.645,00 ευρώ
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας – ποσό 25.125,00 ευρώ
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – ποσό 7.750,00 ευρώ
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – ποσό 5.230,00 ευρώ

Κεντρικός συντονιστής του προγράμματος είναι η Διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και φορέας εφαρμογής ανά Περιφερειακή Ενότητα είναι η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

Τα παραπάνω ποσά θα κατανεμηθούν από τις Περιφέρειες στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων σύμφωνα με την κατάσταση προϋπολογισμού Γ.Π. Βαμβακοκαλλιέργειας έτους 2021.

Αναλυτικά η απόφαση εδώ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές