BACK TO
TOP
Farming

Προϊόντα θρέψης νέας εποχής για αμπέλια, ενίσχυση της άμυνας για δυνατές παραγωγές

Η μελέτη της φυσιολογίας των φυτών και η συνεχής αναζήτηση ουσιών φυσικής προέλευσης επέτρεψαν στην εταιρεία Fertenia να δημιουργήσει πρωτοποριακά προϊόντα εξειδικευμένα στην αμπελουργία, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα των σημαντικών εξελίξεων στο χώρο της γεωργίας.

Στιγμιοτυπο_οθονης_2023-05-15_120159

1827
0

Ανάµεσα σε πολλές εταιρείες, η Fertenia κατάφερε να διακριθεί και να ξεχωρίσει για την τεχνογνωσία και τα εξειδικευµένα προϊόντα για την καλλιέργεια του αµπελιού.

Η πολυετής συνεργασία της Fertenia µε τα Αγροχηµικά Βορείου Ελλάδος ΑΕ, δίνει τη δυνατότητα στον κάθε παραγωγό να χρησιµοποιήσει προϊόντα νέας εποχής, για σίγουρα αποτελέσµατα, υψηλές αποδόσεις, µε λύσεις φιλικές στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

 

Λύσεις νέας γενιάς για δυνατές παραγωγές

Το FERTIZOLFO BIO είναι ένα προϊόν σε υγρή µορφή µε βάση το θείο (S) 35% εµπλουτισµένο µε οργανικό Άζωτο, φύκια Ascophyllum nodosum και φυτικά έλαια που επιτρέπουν την καλύτερη διαβρεξιµότητα και προσκολλητικότητα. Ενισχύει σηµαντικά τη φυσική άµυνα των φυτών ενάντια σε ασθένειες και προσβολές, ενώ απωθεί ορισµένα ακάρεα και κοκκοειδή.

∆ε λερώνει τη βλάστηση και τους καρπούς, δεν µυρίζει, ενώ µπορεί να χρησιµοποιηθεί ακόµα και τους καλοκαιρινούς µήνες σε υψηλές θερµοκρασίες όπου δεν είναι δυνατή η χρήση των κοινών συσκευασµάτων θείου. Απορροφάται άµεσα σε 9-12 ώρες από την εφαρµογή και δεν ξεπλένεται για 8-10 ηµέρες. Μπορεί να χρησιµοποιηθεί µέχρι και την τελευταία ηµέρα πριν τη συγκοµιδή, όταν δεν µπορούν να χρησιµοποιηθούν σκευάσµατα φυτοπροστασίας.

Το STIMOLO είναι ένα προϊόν πλούσιο σε αριστερόστροφα αµινοξέα φυτικής προέλευσης, εµπλουτισµένο µε φύκια Ecklonia spp, εκχυλίσµατα µηδικής, µελάσα, µπεταΐνη και κάλιο, µε ειδική δράση στα φυτά και στο έδαφος, λόγω των βιοδιεγερτικών του ιδιοτήτων.

Σε σχέση µε άλλα προϊόντα, το STIMOLO ξεχωρίζει εξαιτίας της

άµεσης διείσδυσής του στα φυτά ενώ στο αµπέλι βοηθάει ορατά στην επιµήκυνση των τσαµπιών. Η µοναδική σύνθεσή του, το καθιστά ιδανικό για την άµεση ενεργοποίηση βλάστησης µετά από κλιµατικές αντιξοότητες, ενώ όταν συνδυάζεται µε φυτοπροστατευτικά προϊόντα επιταχύνει την απορρόφηση και την αποτελεσµατικότητά τους (CARRIER).

Το ERAX είναι ένα προϊόν νέας γενιάς, που εγγυάται εκπληκτικά αποτελέσµατα στα προβλήµατα της καλλιέργειας του αµπελιού, που προκαλούνται από βιοτικές αντιξοότητες, µέσω της ενίσχυσης άµυνας των ίδιων των φυτών. Η σύνθεσή του βασίζεται σε φυτικά εκχυλίσµατα και ουσίες όπως οι πολυφαινόλες, τανίνες, τερπένια, οι οποίες ενισχύουν τους φυσικούς ενδογενείς µηχανισµούς άµυνας των καλλιεργειών. Το ERAX µπορεί να χρησιµοποιηθεί σε συνδυασµό µε άλλα προϊόντα ή και µόνο του σε όλα τα φαινολογικά στάδια του αµπελιού όταν δεν είναι δυνατή η χρήση χηµικών µυκητοκτόνων ή χαλκούχων σκευασµάτων.

Το PREVIEN POWER είναι λίπασµα µε βάση το χαλκό, τα ιχνοστοιχεία (Zn 4%), οργανικών συµπλοκοποιητικών παραγόντων όπως το Λιγνοσουλφονικό, Επταγλουκονικό -Τρικαρβοξυλικό οξύ, εµπλουτισµένο µε ζεόλιθο µικρονιζέ από χαβαζίτη.

Η παρουσία αυτών των συστατικών επιτρέπει στο προϊόν να προλαµβάνει και να θεραπεύει ασθένειες του αµπελιού ευνοώντας την ενίσχυση της ενδογενούς άµυνας των φυτών ενάντια σε βιοτικές αντιξοότητες. Τα αµπέλια στα οποία έχει εφαρµοστεί το προϊόν, εµφανίζουν παχύτερο έλασµα φύλλων, έντονο πράσινο χρώµα ενώ η συστηµατική του χρήση φέρνει σηµαντικά οφέλη στις καλλιέργειες µε σηµαντική αύξηση της παραγωγής και της ποιότητας των σταφυλιών.

 

ΑΓΡΟΧΗΜΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑ∆ΟΣ ΑΕ - ΤΜΗΜΑ ΜARKETING


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές