BACK TO
TOP
Farming

Η Syngenta και η FMC φέρνουν πρωτοποριακή τεχνολογία για τον έλεγχο ζιζανίων στο ρύζι στην Ασία

Η Syngenta Crop Protection και η FMC Corporation ανακοίνωσαν την Τρίτη 17 Μαΐου συμφωνία για να φέρουν στην αγορά μια πρωτοποριακή τεχνολογία για τον έλεγχο των ζιζανίων στην καλλιέργεια ρυζιού στην Ασία.

25087888711_7f9bd3f225_4k

257
0
Το νέο δραστικό συστατικό Tetflupyrolimet, που ανακαλύφθηκε και αναπτύχθηκε από την FMC με την υποστήριξη της Syngenta για την ανάπτυξη στο ρύζι, σηματοδοτεί το πρώτο σημαντικό ζιζανιοκτόνο με νέο τρόπο δράσης (DHODH – HRAC Group 28) σε περισσότερες από τρεις δεκαετίες, υποσχόμενος ανακούφιση στους αγρότες που αντιμετωπίζουν προβλήματα αντοχής στα υπάρχοντα ζιζανιοκτόνα.
Το Tetflupyrolimet ενισχύει την απόδοση και την ποιότητα της παραγωγής ρυζιού παρέχοντας έλεγχο για όλη την εποχή των πιο σημαντικών αγρωστωδών ζιζανίων, που ανταγωνίζονται την καλλιέργεια για νερό, λίπασμα, φως και χώρο και φιλοξενούν παράσιτα και ασθένειες που επηρεάζουν την καλλιέργεια ρυζιού. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα αυτής της τεχνολογίας είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χαμηλές τιμές με καλή ασφάλεια των καλλιεργειών. Εκτός από το ότι είναι εύκολο να εφαρμοστεί στο παραδοσιακό μεταμοσχευμένο ρύζι, το ζιζανιοκτόνο είναι επίσης πολύ κατάλληλο για ρύζι με άμεσο σπόρο, ανοίγοντας το δρόμο για τη μεγαλύτερη υιοθέτηση σύγχρονων και πιο φιλικών προς το περιβάλλον συστημάτων καλλιέργειας.
«Αυτή η καινοτομία θα οδηγήσει σε μια σταδιακή αλλαγή στην απόδοση και την ποιότητα της συγκομιδής ρυζιού, θα αντιμετωπίσει την αυξανόμενη πρόκληση της αντοχής των ζιζανίων και θα μπορούσε να μεταμορφώσει τη ζωή εκατομμυρίων καλλιεργητών ρυζιού», δήλωσε η Ioana Tudor, Global Head of Marketing στη Syngenta Crop Protection. «Στη Syngenta, είμαστε ενθουσιασμένοι από τις δυνατότητες αυτής της νέας τεχνολογίας να ανυψώσει τη βιωσιμότητα της παγκόσμιας παραγωγής ρυζιού».
Η παραγωγή ρυζιού είναι κεντρικής σημασίας για τα προς το ζην περίπου 150 εκατομμύρια αγρότες παγκοσμίως, οι οποίοι παρέχουν το ένα πέμπτο της παγκόσμιας διατροφικής ενέργειας. Είναι η πιο σημαντική καλλιέργεια τροφίμων στις αναπτυσσόμενες χώρες, καθώς αντιπροσωπεύει σχεδόν το 30 τοις εκατό της συνολικής θερμιδικής πρόσληψης αυτών των πληθυσμών. Η καλλιέργεια ρυζιού είναι επίσης μια από τις σημαντικότερες πηγές απασχόλησης στις αγροτικές περιοχές.
Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Syngenta και η FMC θα φέρουν και οι δύο προϊόντα με βάση το Tetflupyrolimet σε βασικές αγορές ρυζιού στην Ασία. Η Syngenta θα εγγράψει και θα εμπορευματοποιήσει το Tetflupyrolimet στην Κίνα - τη μεγαλύτερη αγορά ρυζιού στον κόσμο. Επιπλέον, η Syngenta θα εμπορευματοποιήσει προϊόντα που περιέχουν μείγματα Tetflupyrolimet για ρύζι στην Ινδία, το Βιετνάμ, την Ινδονησία, καθώς και στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Η FMC θα καταχωρίσει και θα εμπορευματοποιήσει το Tetflupyrolimet και μια σειρά προϊόντων σε όλες αυτές τις χώρες, εκτός από την Κίνα όπου θα επικεντρωθεί σε μείγματα για ρύζι. Η Syngenta θα εμπορευματοποιήσει περαιτέρω αποκλειστικά το Tetflupyrolimet για ρύζι στο Μπαγκλαντές.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές