BACK TO
TOP
Food insider

Συγχώνευση Φλωρίδη – Νασόπουλου σε μία εταιρεία στην αγορά κρέατος

Δραστικές επιχειρηματικές μεταβολές που επηρεάζουν και την εγχώρια παραγωγική βάση εκτός από το επιχειρηματικό πεδίο, αναμένεται ότι θα φέρει η σημαντική συμφωνία που κατά ασφαλείς πληροφορίες ολοκληρώθηκε μεταξύ των δύο μεγαλύτερων επιχειρήσεων μεταποίησης και εμπορίας κρέατος στην Ελλάδα.

103457799_2923524577695241_6964151584538191423_n

Γιώργος Λαμπίρης

2482
0

Ειδικότερα, ο δεύτερος τη τάξει παίκτης της ελληνικής αγοράς η Φλωρίδης ΑΕΒΕΚ αλλά και η Αφοί Νασόπουλοι Α.Ε. η οποία βάσει τζίρου είναι η τρίτη μεγαλύτερη δύναμη στην αγορά, ενώνονται σε μία κοινή εταιρεία, στην οποία θα συμμετέχουν από κοινού τόσο ο σημερινός πρόεδρος της Φλωρίδης, Χαράλαμπος Φλωρίδης, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος της Αφοί Νασόπουλοι, Διονύσης Νασόπουλος.

Με τη συγκεκριμένη συγχώνευση των δύο επιχειρηματικών οντοτήτων σε μία κοινή εταιρεία που πρόκειται να δημιουργηθεί, θα προκύψει μία επιχείρηση με τζίρο που θα ξεπερνάει τα 150 εκατομμύρια ευρώ, με δραστηριότητα σε όλους τους τομείς της αγοράς, από την εστίαση και τα κρεοπωλεία έως και τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας.

Όπως πληροφορούμαστε όμως, στις προθέσεις του νέου σχήματος που δημιουργείται, όπου ήδη οι δύο πλευρές έχουν δώσει τα χέρια, είναι η περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασιών με Έλληνες παραγωγούς, βλέποντας ότι υφίσταται ζήτηση για ντόπιο κρέας ποιότητας, είτε πρόκειται κατά κύριο λόγο για αμνοερείφια, είτε για χοιρινά ή και βοοειδή. Σε αυτό το πλαίσιο, πηγές με γνώση της συμφωνίας αναφέρουν ότι πρόκειται να αναπτυχθούν τόσο πρότυπες παραγωγές σε πειραματική βάση από τις δύο εταιρείες, όσο και συνεργασίες με το μοντέλο της συμβολαιακής κτηνοτροφίας με Έλληνες παραγωγούς από όλη την Ελλάδα.


Εξετάζοντας την συμφωνία στην πράξη, αναφέρουμε ότι ο κύκλος εργασιών για τη Φλωρίδης ΑΕΒΕΚ το 2021, ανήλθε στα 87 εκατομμύρια ευρώ από 83,7 εκατ. ευρώ το 2020. Αντίστοιχα η Αφοί Νασόπουλοι, κατέγραψε τζίρο ύψους 65,78 εκατ. ευρώ το 2021, σε σύγκριση με τα 57,29 εκατ. ευρώ που ήταν το 2020. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι δύο εταιρείες μαζί τζιράρουν 152,78 εκατομμύρια ευρώ.

Με τη συγκεκριμένη εξέλιξη, το νέο συνεταιρικό σχήμα που δημιουργείται θα υπερβεί σε επίπεδο οικονομικών επιδόσεων και δυναμικής την μεγαλύτερη έως αυτή τη στιγμή επιχείρηση στον κλάδο του κρέατος. Ο λόγος για την εταιρεία Κρέατα Αττικής Βουδούρης – Κώνστας, η οποία στα τελευταία τις οικονομικά αποτελέσματα που έχουν δημοσιευθεί, είχε κύκλο εργασιών 93,92 εκατομμύρια ευρώ.


Στην πρόβλεψη της νέας επιχείρησης είναι να δημιουργηθεί μία νέα παραγωγική εγκατάσταση στην περιοχή του Ελαιώνα. Εκεί, υφίσταται ιδιόκτητη έκταση 11 στρεμμάτων γης, όπου πρόκειται κατά το προσεχές χρονικό διάστημα να ξεκινήσει η κατασκευή ενός εργοστασίου με συνολική δομημένη επιφάνεια 25.000 τετραγωνικών μέτρων.

Η επιχειρηματική διαδρομή για τη Φλωρίδης ξεκίνησε από τον πατέρα των δύο αδερφών Χαράλαμπου και Γιάννη Φλωρίδη, ο οποίος διατηρούσε οικογενειακή επιχείρηση. Τη συγκεκριμένη επιχείρηση ωστόσο ανέλαβαν να αναπτύξουν τα δύο αδέρωια, όπυ το 2000 δημιούργησαν την Φλωρίδης ΑΕΒΕΚ, με νέες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και τυποποίησης κρέατος. Πρόσφατα όμως τα δύο αδέρφια διέκοψαν την κοινή επιχειρηματική τους πορεία, με τον καθέναν εξ αυτών να ακολουθεί ξεχωριστή διαδρομή στην αγορά και τον Γιάννη Φλωρίδη να προχωράει στη σύσταση νέας εταιρείας, πουλώντας το ποσοστό του στον αδερφό του.

Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη τα επόμενα βήματα ήταν να επέλθει η συμφωνία μεταξύ της Φλωρίδης ΑΕΒΕΚ και της Αφοί Νασόπουλοι, σηματοδοτώντας την σημαντικότερη μέχρι στιγμής συμφωνία στην αγορά κρέατος στην Ελλάδα, με βάση τη σημαντικότητα και το μέγεθος των συγχωνευόμενων επιχειρήσεων.

 

Οι συγχωνευόμενες επιχειρήσεις σε αριθμούς

Φλωρίδης ΑΕΒΕΚ

Κύκλος εργασιών

2021: 87 εκατ. ευρώ

2020: 83,7 εκατ. ευρώ

Καθαρά κέρδη μετά από φόρους

2021: 4,58 εκατ. ευρώ

2020: 1,4 εκατ. ευρώ

Αφοί Νασόπουλοι Α.Ε.

Κύκλος εργασιών

2021: 65,78 εκατ. ευρώ

2020: 57,29 εκατ. ευρώ

Καθαρά κέρδη μετά από φόρους

2021: 3,47 εκατ. ευρώ

2020: 400,6 χιλ. ευρώ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία