BACK TO
TOP
Food insider

Ο «Κυβερνήτης» στα χέρια του Πάπα, ελιξίριο ζωής το ελαιόλαδο της Κέρκυρας

Έλκει το όνοµά του από τον πρώτο Κυβερνήτη του Νέου Ελληνικού Κράτους, Ιωάννη Καποδίστρια, µε καταγωγή από την Κέρκυρα, και έχει εγχάρακτη τη µορφή του σαν ένα είδος σφραγίδας στο µπουκάλι.

86a

1200
1

Παρουσιάστηκε το 2014 από την οικογένεια ∆αφνή, η οποία εδώ και τρεις γενιές φροντίζει τον ελαιώνα µε αιωνόβια δέντρα της τοπικής ποικιλίας και αποτελεί το πρώτο µονοποικιλιακό Λιανολιάς Κέρκυρας που βγήκε στη διεθνή αγορά.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παρθένο προϊόν περιορισµένης παραγωγής µε πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες και ειδικότερα ελαιοκανθάλης, σύµφωνα µε τη σχετική ανάλυση του Πανεπιστηµίου Αθηνών, µε αποτέλεσµα να γίνει το πρώτο ελαιόλαδο που τοποθέτησε το 2014 στην ετικέτα του ισχυρισµό υγείας σύµφωνα µε τον Κοινοτικό Κανονισµό 432/2012.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Σπύρος ∆αφνής, ο οποίος µαζί µε τον αδελφό του Γιώργο τρέχει την εταιρεία Olive Fabrica: «Το ελαιόλαδό µας ξεπερνούσε το όριο που έβαζε ο Ευρωπαϊκός Κανονισµός».

Από τότε µέχρι σήµερα το περιορισµένης παραγωγής προϊόν, βραβεύεται κάθε χρόνο από το World Olive Center for Health µε τα Olympia Health & Nutrition Αwards. Και φυσικά για άλλη µια χρονιά και το 2022 η συλλογή βραβείων του «The Governor» από τους µεγάλους διεθνείς διαγωνισµούς ήταν πολύ πλούσια.


Συµµετοχή σε κλινικές µελέτες  µε θεαµατικά αποτελέσµατα

Ας σηµειωθεί ότι το ελαιόλαδο The Governor έχει λάβει µέρος σε πολλές κλινικές µελέτες, η πιο πρόσφατη από τις οποίες αφορά την επίδραση της κατανάλωσης ελαιολάδου µε υψηλή περιεκτικότητα σε ελαιοκανθάλη και ελεασίνη σε ασθενείς που βρίσκονται σε πρώιµο στάδιο Χρόνιας Λεµφοκυτταρικής Λευχαιµίας. Επίσης στο Πανεπιστήµιο της Λουιζιάνα µε επικεφαλής την καθηγήτρια Amal Kaddoumi η καθηµερινή κατανάλωσή του κατάφερε να σταµατήσει την εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιµερ σε πειραµατόζωα. Παράλληλα η οικογένεια ∆αφνή έχει αναπτύξει σε µεγάλη κλίµακα τον ελαιοτουρισµό.

Στα χέρια του Πάπα

Στο πλαίσιο συνεδρίου για το υψηλά φαινολικό ελαιόλαδο, που πραγµατοποιήθηκε στο Βατικανό αρχές Αυγούστου, ο «Κυβερνήτης» παρουσιάστηκε από τον καθηγητή Προκόπη Μαγιάτη κατά τη διάρκεια του επίσηµου δείπνου, που παρέθεσε ο Πάπας Φραγκίσκος, ενώ µια φιάλη περιορισµένης παραγωγής µαζί µε µια επιστολή υπογεγραµµένη από τους συνέδρους, προσφέρθηκε ως δώρο στον ίδιο τον Ποντίφικα.



Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

12-01-2023 15:36ΔΕΛΛΗΣ ΓΕΡΆΣΙΜΟΣ

Πράγματι βγαίνει εξαιρετικό ελαιόλαδο και όλα είναι τέλεια.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία